Actualitate

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere

Şoferii care au tranzitat, ieri dimineaţă, centrul municipiului Deva, au fost traşi pe dreapta de poliţişti. Nu pentru a fi amendaţi, ci pentru a primi informaţii preventive.
Serviciul Poliţiei Rutiere a demarat o campanie de informare a şoferilor cu privire la necesitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă. În acest sens, oamenii legii le-au distribuit conducătorilor auto pliante informative cu riscurile la care se supun dacă maşinile lor nu sunt echipate de iarnă. Scopul acţiunii a fost acela de a-i conştientiza pe conducătorii auto că viteza redusă, şofatul prudent şi anvelopele de iarnă pot preveni producerea accidentelor rutiere.
Guvernul României a decis, miercuri, că anvelopele de iarnă vor fi obligatorii începând din noiembrie 2011. Circulaţia fără cauciucuri de iarnă sau lanţuri va fi considerată contravenţie la legea rutieră. Potrivit proiectului elaborat de Ministerul Transporturilor, şoferii care nu au maşinile dotate corespunzător vor fi sancţionaţi cu 9 până la 20 de puncte, amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare al autovehiculului. (A. Lazăr)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura