Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere

28 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Şoferii care au tranzitat, ieri dimineaţă, centrul municipiului Deva, au fost traşi pe dreapta de poliţişti. Nu pentru a fi amendaţi, ci pentru a primi informaţii preventive.
Serviciul Poliţiei Rutiere a demarat o campanie de informare a şoferilor cu privire la necesitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă. În acest sens, oamenii legii le-au distribuit conducătorilor auto pliante informative cu riscurile la care se supun dacă maşinile lor nu sunt echipate de iarnă. Scopul acţiunii a fost acela de a-i conştientiza pe conducătorii auto că viteza redusă, şofatul prudent şi anvelopele de iarnă pot preveni producerea accidentelor rutiere.
Guvernul României a decis, miercuri, că anvelopele de iarnă vor fi obligatorii începând din noiembrie 2011. Circulaţia fără cauciucuri de iarnă sau lanţuri va fi considerată contravenţie la legea rutieră. Potrivit proiectului elaborat de Ministerul Transporturilor, şoferii care nu au maşinile dotate corespunzător vor fi sancţionaţi cu 9 până la 20 de puncte, amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare al autovehiculului. (A. Lazăr)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gripa „sabotează“ Petrila

Sala de Popice din Petrila, cea mai modernă din România, ar fi trebuit să găzduiască sâmbătă, 29 ianuarie, partida de...

Bani pentru sport

Tiberiu Iacob Ridzi (foto), primarul municipiului Petroşani, a declarat că în bugetul local din acest an vor fi prevăzute fonduri...

Bulina albă

Liliana Cosma, antrenor CNS Cetate Deva

Închide