Comunitate

Acord de înfrățire semnat pe încă 10 ani între municipiul Orăștie și orașul francez Fenouillet

Magdalena Șerban

Recent, o delegație franceză din ora­șul Fenouillet, înfrățit cu municipiul Orăștie, a fost găzduită de admi­nis­trația publică din orașul Paliei, para­fându-se un nou acord de parteneriat pe o durata de 10 ani.

 

Merg mai departe

Din delegație au făcut parte primarul localității Fenouillet – Thierry Duhamel, Mathieu Lucchini – Șef Cabinet Primar, Corinne Giscard – Consilier Tineret și Cultură și Jean Louis Gouaze – Consilier Înfrățiri și Acțiuni de Solidaritate și Caritate. „Obiectivele principale ale vizitei au fost reactivarea înfrățirii între Orăștie și Fenouillet prin semnarea unui acord de parteneriat pe o durata de un deceniu. Am avut bucuria să semnăm actul de reînnoire a înfrățirii cu Fenouillet după o perioadă de între­rupere a relației de înfrățire. Prin acest parteneriat ne pro­punem să realizam proiecte și acțiuni concrete, în diferite domenii, destinate cetățenilor celor două comunități, în mod special tine­rilor. Agenda vizitei a cuprins ședințe de lucru cu cadrele didactice din cadrul tuturor școlilor din Orăștie și cu repre­zentanți ai Palatului Copiilor, o întâlnire cu consilierii locali, o întâlnire de lucru cu specialiștii de la Centrul de autism din cadrul Direcției
de asistență publică socială, o vizită la Casele familiale din Orăștie – urmare a co­laborării cu Aso­ciația Parents d’Orăștie, care pe par­cursul acestor ani a sponsorizat cu bunuri materiale și fi­nan­ciare, acest fapt constituind un beneficiu direct pentru copiii care trăiesc acolo. Ne-am bucurat de prezența oaspeților, de deschiderea pe care o manifestă, de fiecare dată, pentru consolidarea și perpetuarea unei legături strânse. Prin astfel de demersuri, alături de schim­buri culturale sau din alte domenii, nu doar că promovăm bunele relații cu partea externă, ci promovăm valorile noastre locale, sub vectorul unei susțineri reci­proce”, a anunțat primarul din Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura