Actualitate

Achizițiile de căști de protecție și bastoanele cu electroșocuri, în vizorul DNA

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a venit ieri cu vine cu precizări după descinderile. Poliția Română susține că „sprijină toate activitățile de verificare, derulate de instituțiile cu atribuții în domeniu”.

Ce vizează ancheta
„Poliția Română sprijină toate ac­ti­vi­tățile de verificare, derulate de ins­ti­tu­țiile cu atribuții în domeniu. Pentru afla­rea adevărului și clarificarea cât mai rapidă a situației de fapt, ca de fie­care dată, instituția pune la dis­poziția ce­lor­lalte autorități docu­men­te­le nece­sa­re”, au declarat repre­zen­tanții IGPR. Po­trivit Agerpres, sunt vizate contrac­te­le prin care au fost cumpărate căştile de protecţie şi bastoanele cu electro­şo­curi pentru oa­menii legii. Ministru de In­terne la acea dată era Marcel Vela.

Ce spune DNA în comunicat
„Procurorii din cadrul Direcţiei Na­ţio­nale Anticorupţie – Secţia de com­ba­tere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni pri­vind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică pri­vind achiziţionarea unor echi­pa­men­te pentru dotarea Poliţiei naţio­nale. În cursul zilei de 4 aprilie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor le­gale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în do­uă locaţii situate în municipiul Bucureşti, din care una reprezintă se­diul unei instituţii publice”, a anunţat DNA, într-un comunicat de presă. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura