Accidentat în Pasul Vâlcan

Carmen Cosman

Un tânăr de 25 de ani a încercat să coboare, pe schiuri, din Staţiunea Pasul Vâlcan, până în municipiul Vulcan, dar s-a lovit atât de tare la spate în urma unei căzături, încât a avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor.


Jandarmii hunedoreni au fost sesizaţi printr-un apel la 112 despre accidentul produs în Pasul Vâlcan şi au plecat imediat în căutarea victimei. L-au găsit pe tânărul accidentat căzut pe drumul care face legătura între municipiul Vulcan şi zona turistică Pasul Vâlcan. Acesta încercase să coboare din zona turistică pe schiuri, dar a alunecat şi s-a lovit la spate. Jandarmii au solicitat sprijinul membrilor formaţiunii Salvamont, pentru a-l transporta pe tânăr la ambulanţă.    
„Până la sosirea salvamontiştilor, jandarmii montani, sprijiniţi de un cetăţean şi un prieten al tânărului accidentat, l-au acoperit pe acesta cu haine şi pături, fără a-i schimba poziţia corpului”, a declarat Nicolae Răducu, ofiţer relaţii publice în cadrul IJJ Hunedoara. Salvamontiştii l-au transportat pe tânărul accidentat până la staţia de plecare a telegondolei, de unde a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare