EvenimentFlash

Accident în Retezat

Livia Botici

Un tânăr de 16 ani, din judeţul Arad, şi-a văzut moartea cu ochii, după ce sâmbătă a fost victima unui accident, în Masivul Retezat. Din cauza traseului dificil pe care l-a ales, băiatul a alunecat pe o stâncă şi s-a lovit de bolovanii de pe munte.

Exista riscul să se prăbuşească
Nimic nu prevedea accidentul ce urma să se petreacă. Sâmbătă, trei tineri, toţi din judeţul Arad, aflaţi într-o excursie în Retezat, au hotărât să străbată traseul dintre Nucşoara, Cabana Cârnic şi Lacul Galeşul, aflat la aproximativ 2.000 de metri altitudine. La un moment dat, pe când aproape că ajunseseră la finalul traseului, răpit de frumuseţea zonei, arădeanul de 16 ani nu a mai fost atent la picioare şi era cât pe ce să-şi piardă viaţa. Băiatul a alunecat pe o stâncă, iar în cădere, s-a lovit de mai mulţi bolovani. Imediat, cei doi prieteni ai săi i-au sărit în ajutor şi l-au transportat pe tânăr într-un loc drept, pentru că zona în care căzuse era foarte abruptă şi exista riscul să se prăbuşească.

Şi-a rupt piciorul
Accidentul s-a petrecut în jurul orei 16, dar, din cauza traseului extrem de dificil pe care l-au avut de parcurs, jandarmii montani au ajuns la victimă abia la ora 19. Salvamontiştii i-au acordat primul ajutor tânărului, iar apoi, l-au transportat cu targa până la Cabana Cârnic, de unde, la ora 23 a fost preluat de ambulanţă şi transportat la Spitalul din Haţeg. Din cauza neatenţiei sale, arădeanul s-a ales cu piciorul rupt şi a rămas internat în spital pentru a fi sub observaţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura