Accident grav în „curba morţii”

Maximilian Gânju

Cinci tineri au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit într-o curbă de la ieşirea din municipiu, pe DN 66. Zona este numită de localnici „curba morţii”, pentru că nu este lună în care să nu se producă un accident de circulaţie.
Accidentul s-a produs miercuri seara pe DN 66, în zona Gerom-Petroşani, din cauza unui şofer care a vrut să-şi întoarcă maşina, însă nu s-a asigurat, deşi avea vizibilitate foarte bună. A fost lovit în lateral de un alt autoturism, al cărui şofer n-a apucat să frâneze la timp, iar în urma tamponării, cinci persoane au fost rănite. Imediat, la faţa locului au sosit mai multe ambulanţe, cât şi un echipaj SMURD, care au acordat îngrijiri medicale răniţilor. „Ionuţ B., de 28 de ani, din municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, în timp ce conducea  o autoutilitară pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroşani, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere de pe un sens de circulaţie pe celălalt sens, prin viraj la stânga, fapt pentru care a intrat în coliziune cu autoturismul condus de  Fancisc P., de 45 de ani, din Petrila. În urma accidentului, a rezultat avarierea celor două autovehicule şi rănirea uşoară a unei pasagere din autoutilitară precum şi a conducătorului autoturismului şi a trei pasageri din maşina condusă de acesta. Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, constatându-se că Francisc P. prezenta o concentraţie de 0,31 mg/l, vapori de alcool în aerul expirat”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Martorii accidentului spun că în „curba morţii”, în ultimii 20 de ani, au avut loc peste 500 de accidente. Curba e uşoară, zona are două benzi pe sens şi chiar dacă e limită de viteză 50 de kilometri la oră, toţi sunt tentaţi să accelereze. Pentru unii, aici e sfârşitul drumului. Statistica din ultimele luni arată că în „curba morţii”, au avut loc trei accidente de circulaţie, toate soldate cu răniţi.
Câteva ore mai târziu, un bărbat de 71 de ani din Băniţa, tot pe DN 66, avea să-şi piardă viaţa, după ce a fost călcat de un autoturism. Omul se afla  prăbuşit pe mijlocul drumului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.