Academie de portari la Hunedoara

Nicolae Gavrea

La iniţiativa căpitanului formaţiei hunedorene, cu sprijinul clubului CS Hunedoara, în oraşul de pe Cerna s-a lansat Academia de portari Andrei Cobliş (foto), specializată de acum pe pregătirea jucătorilor pentru echipele de fotbal. Am fost în vizită la antrenamentul pe care îl desfăşoară tânăra grupare şi am urmărit atent evoluţia celor mici, elevii înscrişi la acest curs. Andrei Cobliş ne-a acordat un scurt interviu despre pregătirea portarilor.

Reporter: De ce Academie de portari la Hunedoara?
Andrei Cobliş: În urmă cu un an, am fost solicitat să pregătesc portarii de la noi din club. Am fost încântat de această idee, am început să lucrez cu copii, au fost foarte pasionaţi de ceea ce am făcut împreună. După câteva luni, au venit părinţii să îmi spună că sunt mulţumiţi, antrenorii au spus şi ei că sunt mulţumiţi, au portari care apără bine, că am lucrat bine. Atunci mi-a venit ideea, am văzut şi alte academii, alte şcoli de portari, am spus să începem şi noi, să vedem ce o să fie. Pe lângă acest aspect, atunci când am fost în Malta, unde am jucat un an şi jumătate, am lucrat cu cel mai bun portar de acolo, tot la o şcoală de portari. L-am contactat şi pe el şi mi-a spus că mă va ajuta.
Reporter: Câţi tineri se află în pregătire la şcoala ta, la Academia de portari din Hunedoara?
Andrei Cobliş: Am făcut o şedinţă cu părinţii, au venit şapte care au aplicat pentru activitatea la noi, ulterior a mai venit un băiat care a mai făcut fotbal şi care vrea să facă performanţă la noi.
Reporter: Crezi că dintre cei care se pregătesc acum, aici, la şcoala ta, peste vreo 10 ani, vom avea vreun nume care să se afirme pe plan naţional, internaţional?
Andrei Cobliş: Dacă o să fiu sănătos, dacă o să rămân aici, aproape de ei, la club, să nu intervină ceva, cred că vom avea cu siguranţă portari de nivel ridicat.

2 comentarii la „Academie de portari la Hunedoara

  • 30 august 2018 la 22:43
    Legătură permanentă

    Omul asta e dus cu capul. Injura spectatorii, arbitrii, adversarii si acum vrea sa creasca portari…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.