Politica si administratie

Abia au venit muncitorii asiatici în județ, că au fost puși pe fugă

Inspectorii de muncă s-au pus pe verificat angajatorii hunedoreni care nu au avut încotro și au apelat la muncitori străini, altfel riscând să-și închidă afacerea.
Acum, după ce că ne pleacă românii la muncă în străinătate, sigur vor pleca și asiaticii care au venit la noi pentru o viață de mai bună. Foarte curios cum explică inspectorii respectivi, că fe­no­menul migrării forței de muncă non UE în țara noastră a luat amploare. Păi, cu cine să muncim, noi, cei cu firme private? Că românii aproape toți sunt bugetari. Să închidem, așadar, firmele, ca să se desființeze și instituțiile astea care ne bagă pumnul în gură toată ziua.

A luat amploare
„În perioada 09.02.2023 – 10.03.2023 Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat campania na­țională privind verificarea modului în care angajatorii români, agenți de muncă temporară și furnizori de ser­vicii specializate pentru stimularea ocu­pării forței de muncă respectă pre­ve­derile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României. Aceas­tă campanie națională de con­trol s-a datorat fenomenului de mi­gra­ție a cetățenilor străini non UE în România care a luat amploare în ulti­mul timp, urmărindu-se prin aceste controale identificarea angajatorilor care des­fă­șoară activități lucrative cu cetățeni străini non UE, identificarea agenților de muncă temporară care pun la dis­po­ziție cetățeni străini non UE, a utili­zatorilor pentru care aceste per­soane prestează activitate și a fur­ni­zorilor de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, prestatori de servicii de ocupare pe piața internă a unor cetățeni străini non UE”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara.
Inspectorii de muncă au controlat 57 de angajatori, 8 dintre angajații aces­tora, cetăţeni străini, au fost primiţi la muncă fără aviz de angajare. În cadrul acestor controale, s-a constat un număr de 63 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri pentru remedierea neconformităților existente.
Oare de ce nu au verificat acești inspectori și firmele care lucrează la sediul primăriei Hunedoara, unde s-a petrecut un accident grav, muncitorii nefiind angajați?. (S.Popa)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura