A vrut să se arunce de pe bloc, deoarece nu are serviciu

18 ianuarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

03 sinucigas

Lipsa unui loc de muncă şi a unei locuinţe l-au adus pe un tânăr din Orăştie în pragul disperării. Acesta a ameninţat că se aruncă de pe bloc, dacă autorităţile locale nu îi dau un serviciu şi o casă.
Ştefan Berchi, în vârstă de 29 de ani, locuieşte cu soţia sa, bolnavă de TBC, în nişte condiţii greu de imaginat. Fără apă, curent, căldură şi nici măcar ferestre la apartament, cei doi îşi duc viaţa de pe o zi pe alta. Bărbatul a muncit ca să îşi ajute soţia bolnavă, la o firmă din municipiu, dar a fost dat afară, în urma restructurării de personal. El a depus mai multe CV-uri la societăţile din oraş, dar nu l-a chemat nimeni la interviu. Disperarea şi foamea l-au dus pe tânăr la acest gest extrem.
După mai bine de o oră de negocieri, viceprimarul municipiului a reuşit să îl convingă să se dea jos de pe acoperişul blocului.

„Vom încerca să îl ajutăm”
„Bărbatul era disperat. A spus că nu mai mâncase de câteva zile. Astăzi, urmează să ne întâlnim la primărie, să vedem cum îl putem ajuta. Mi-a spus că nu acceptă ajutor social, ci doreşte să lucreze. Vom încerca să îi oferim o slujbă, prin programul demarat de AJOFM, prin care putem angaja muncitori sezonieri”, a declarat viceprimarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan.
În situaţia lui Ştefan Berchi se află alte câteva zeci de persoane, care locuiesc în acel loc insalubru, care este un adevărat focar de infecţie. „Locuiesc aici de 20 de ani. Nu am unde altundeva să mă duc. Am şi un copil de trei ani. Ca să ne spălăm, cărăm apă cu sticlele de la piaţă. Ce să vă mai spun, şobolanii umblă ca la ei acasă prin acest imobil”, a spus o locatară.
Reprezentanţii Primăriei Orăştie afirmă că aceştia locuiesc în blocul respectiv ilegal. Imobilul este deţinut de o persoană fizică din Petroşani, care de câţiva ani încearcă să îi alunge de acolo, dar nu poate. Totodată, din cauza crizei economice, nici aceasta nu mai are posibilitatea să investească în imobil. În municipul Orăştie sunt aproape 2.700 de şomeri. (N. Popa)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noi cazuri de gripă porcină

Încă patru hunedoreni au fost confirmaţi cu virusul A/H1N1. Este vorba de trei bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 20 şi...

Hunedorean, victimă a clanului mafiot condus de Băhăian

Un hunedorean este implicat în gruparea mafiotă condusă de Sergiu Băhăian. Istvan Kertesz, din Vulcan, a devenit administratorul firmei Dezmembrări...

Reunire fără căpitan

FC Hunedoara, lidera Ligii a IV-a, îşi va relua, azi, la Stadionul „Michael Klein”, pregătirile pentru retur, fără căpitanul Mario...

Închide