A tâlhărit o bătrână care-i întinsese o mână de ajutor

În cele din urmă femeia lovită şi jefuită l-a iertat pe făptaş şi în faţa judecătorului „pen­tru a nu-i strica tinereţea”. Individul a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

S-au îmbrâncit
Tânărul de 22 de ani, din Deva, a fost arestat preventiv şi judecat pentru că a furat 700 lei de la o bătrână care-l ”angajase” pentru diferite lucrări gospodăreşti. A fost prins asupra faptului şi pentru a-şi asigura scăparea, a lovit-o pe cea care-i întinsese o mână de ajutor. N-a contat faptul că victima are probleme de sănătate şi pentru a face câţiva paşi are nevoie de cadru metalic. La sfârşitul anului trecut, Andrei Sebastian a fost arvunit să zugrăvească holul apartamentului femeii. A primit 50 lei pentru cumpărarea ma­terialelor necesare, dar s-a făcut nevăzut. După mai bine de trei luni a sunat-o să-i spună că-i este dator şi că vrea să lucreze ceva în contul respectivei datorii. A fost che­mat să facă curăţenie în cămara apar­ta­mentului şi, după, a primit o sumă de bani pentru munca prestată. Atunci a văzut şi unde-şi ţine femeia economiile. „Întrucât in­culpatul mai avea nevoie de bani, persoana vătămată a fost de acord ca acesta să revină în 19.01.2021 şi să cureţe beciul contra sumei de 150 lei. Inculpatul s-a prezentat în jurul orei 09:20, când a fost primit în camera persoanei vătămate, care l-a servit cu o cafea şi o ţigară. Tânărul i-a solicitat persoanei vătă­mate să îi plătească în avans suma de 300 lei pentru servicii ce urma să le presteze, motivând că avea nevoie de bani pentru asigurarea autovehiculului său, însă aceasta din urmă nu a fost de acord”, se arată în rechizitoriu. De un singur minut a avut nevoie tânărul pentru a-i fura pensia, respectiv 700 de lei. Femeia l-a apucat de haină, strigându-i să îi dea înapoi banii, astfel că individul a strâns-o cu ambele mâini de gât şi a îm­brâncit-o, ca mai apoi să fugă. Tânărul a fost con­damnat de Judecătoria Deva la 1 an şi jumătate de închisoare cu suspendare pen­tru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Eliminaţi ca să nu se producă o nenorocire

Doi fagi aflaţi într-o stare avansată de de­gradare au fost tăiaţi de pe terasa a patra a cetăţii dacice Sarmizegetusa

Sediul administrativ din Crişcior, într-un proces de extindere şi modernizare

Magdalena Şerban Declarată campioană în atragerea de fonduri europene, conducerea Primăriei Comunei Crişcior a considerat că după numeroase investiţii demarate

Sunaţi la 0219081 dacă sunteţi stresaţi de pandemie

Adriana Năstase La numărul de telefon 021 9081 poate apela orice persoană care simte că este stre­sată sau se confruntă

Închide