A scăpat ieftin!

Sorina Popa

Jaful petrecut în vara acestui an la benzinăria Petrom, din centrul Devei, a avut urmări tragice pentru unul dintre cei doi autori. Atunci, doi bărbaţi, care purtau cagule pe faţă şi înarmaţi cu cuţite, au dat buzna, noaptea, peste angajaţii benzinăriei Petrom de pe strada M. Eminescu, din faţa cimitirului, furând 800 de lei. Unul dintre salariaţii staţiei a fost rănit la o mână, cu cuţitul, de către atacatori.
Autorii jafului, Sălăjan Valentin şi G. L. (foto), au fost prinşi repede de poliţişti şi au ajuns în arest. Primul dintre ei, care între timp fusese condamnat la trei ani de puşcărie pentru trafic de droguri, s-a spânzurat în Penitenciarul din Aiud, terminându-şi astfel socotelile cu viaţa. Al doilea, G. L., a avut, se pare, mai mult noroc, fiind condamnat cu suspendare.
Judecătoria Deva l-a condamnat pe G. L. la patru ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere a executării pedepsei principale şi a pedepselor accesorii aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de şapte ani. Ca urmare, G.L. a fost eliberat din Penitenciarul Aiud, unde fusese încarcerat împreună cu Sălăjan.
De asemenea, instanţa în baza art. 7 din Legea nr. 76/2008, a dispus şi prelevarea probelor biologice de la G. L., în vederea introducerii profilelor genetice de către Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ. Hunedoara.
Acesta mai trebuie să plătească suma de 857 de lei, despăgubiri civile către SC OMV PETROM MARKETING S.R.L. – STAŢIA 6 DEVA, precum şi 1.291 de lei despăgubiri civile, 3.000 de lei daune morale şi 800 de lei cheltuieli judiciare către partea civilă A.M.D. Şi cheltuielile judiciare către stat trebuie achitate tot de G. L, ele ridicându-se la 600 de lei.
Procesul penal pornit împotriva lui Sălăjan Valentin a încetat, după decesul acestuia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.