Actualitate

A scăpat de sancțiune, că polițistul și-a pocit numele

Maximilian Gânju

Nu a fost singura greșeală făcută de agen­tul de poliție care a constatat presupusa aba­tere la regimul rutier, astfel că anularea procesului verbal a fost doar o simplă for­malitate.

A depășit corect
Șoferul din municipiul Deva, sancționat contravențional pentru o depășire într-o zonă în care se interzicea manevra a rămas fără per­mis pentru 30 de zile. Șoferul a arătat că s-a deplasat cu autovehiculul proprietate per­sonală pe ruta Deva-Orăștie, via Romos, întrucât urma să participe la ședința Biroului electoral de circumscripție Romos, din care a făcut parte în calitate de președinte. ”De la ieșire din localitatea Turdaș spre Orăștie, pe­tentul arată că a circulat regulamentar în co­loană, având înaintea sa la vreo câteva mașini distanță un autovehicul Dacia papuc, care se deplasa foarte încet, formându-se în spate o lungă coloană de mașini. La un moment dat, înainte de intrarea în municipiul Orăștie șo­ferul s-a asigurat și a început să efectueze ma­nevra de depășire regulamentară, în zona cu marcaj discontinuu, reintrând pe sensul său de mers, probabil în zona de drum cu mar­caj continuu, deoarece autoturismul din fața sa, pe care l-a depășit, a mărit brusc vi­teza de deplasare. După câteva momente, băr­batul a văzut în oglinda retrovizoare că vine din coloana de mașini, care se formase în spate, echipajul de poliție, cu sirenele pornite. Agentul constatator i-a adus la cunoștință că ar fi încălcat linia continuă, la depășirea efec­tu­ată și că urmează a-i fi reținut permisul de con­ducere”, se arată în dosar. Numai că po­li­țistul care a constatat abaterea a făcut mai multe greșeli în redactarea procesului verbal. Șoferul a constatat că la rubrica „agent con­sta­tator” este consemnat un prenume iar în do­vada eliberată de același polițist, altul.” Totodată, la rubrica destinată indicării calității agentului constatator se consemnează „ A.S.P.”, a cărui însemnătate petentul nu o cu­noaște. La rubrica destinată indicării insti­tu­ției din care face parte agentul constatator
s-a consemnat „B.h. Orăștie” și nicidecum Poliția municipiului Orăștie, cum apreciez că era corect”, se arată în dosarul soluționat de Judecătoria Orăștie.

Habar nu are de lege
Mai mult, agentul constatator a indicat gre­șit, inclusiv articolele din OUG nr. 195/2002 dispoziții presupus a fi fost încălcate de către petent, depășirea neregulamentară fiind re­gle­mentată de art.90 alin. 3 lit. e din actul nor­mativ mai sus menționat și nu de art. 100/3/g, cum s-a consemnat. Nici înregistrarea video depusă la dosar de polițist nu l-a ajutat. „Din analiza înregistrării video depusă de intimat la dosarul cauzei nu rezultă, dincolo de orice dubiu rezonabilă, că petentul a comis fapta re­ținută în sarcina sa prin procesul-verbal în­cheiat. Nu rezultă numărul de înmatriculare al autovehiculului condus de petent și care ar fi efectuat depășirea. Nu rezultă nici numărul de înmatriculare al autovehiculului pretins a fi fost depășit. Din cele de mai sus rezultă că nu există dovada certă a faptului că petentul a să­vârșit contravenția pentru care a fost sanc­ționat, existând dubii cu privire la aceasta. Dubiile răstoarnă prezumția de temeinicie de care se bucură procesul-verbal, iar ele profită doar petentului”, au reținut magistrații. Prin urmare, procesul-verbal a fost anulat, context în care sancțiunile aplicate șoferului au rămas fără fundament.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura