A săpat groapa cumnatului, dar a căzut el în ea

Livia Botici

Ioan Giurca (foto), un bărbat din municipiul Orăştie, îşi acuză cumnatul, care este secretarul Primăriei comunei Băcia, de faptul că i-a făcut soţiei sale, Mărioara Giurca, un act de identitate fals, pe care vrea să-l folosească pentru a obţine un credit de la o bancă. Cu toate acestea, versiunea secretarului şi cea a autorităţilor locale este complet diferită.

„I-au făcut poză când era internată”

În data de 5 mai a.c., Ioan Giurca a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, o plângere penală împotriva cumnatului său, Ioan Ştef, pe care îl acuză de fals în declaraţii şi uz de fals. „În luna martie, pensia ei nu a mai venit acasă, în Orăştie. Am fost la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara, pentru a vedea ce s-a întâmplat şi am aflat că soţia mea, din data de 11 februarie, locuieşte în satul Rapolţel, nr. 41 şi mi s-a arătat şi o copie a actului de identitate. Totodată, mi s-a comunicat că solicitarea schimbării locului unde să fie trimisă pensia a fost depusă de Ioan Ştef, fratele soţiei mele. Problema este că pe 11 februarie, nevasta mea era internată, şi mi s-a spus că a venit la spital cumnatul, împreună cu alţi doi indivizi, i-au făcut poză soţiei şi au plecat. Buletinul este fals, sunt sigur că l-a făcut pentru a scoate nişte bani din bancă pe numele surorii sale, pentru a o păcăli. O să fac orice, pentru ca pensia să ajungă, din nou, la noi acasă”, a declarat Ioan Giurca.

„A mers bătută la spital”

Cu toate că acuzaţiile pe care i le aduce Ioan Giurca sunt foarte grave, secretarul Primăriei din Băcia, Ioan Ştef, le demontează pe rând. „Cartea de identitate este perfect legală. Sora mea, care este paralizată, m-a sunat când era internată în spital, să-mi spună că acest individ a bătut-o crunt şi că vrea să-şi facă un alt buletin, pe adresa la care locuiesc eu, pentru că nu mai doreşte ca pensia ei să ajungă pe mâinile lui. Acest om îşi bate joc de ea, nu are loc de muncă şi nu are nici un ban, decât pensia surorii mele. El trăieşte din banii ei şi acum îi este ciudă că nu mai poate să-i cheltuie banii. O închide în casă şi el merge să bea, toată ziua stă în baruri, altceva nu face”, povesteşte Ioan Ştef, fratele Mărioarei Giurca. Medicul care s-a ocupat de sănătatea femeii, cât a fost internată, confirmă cele spuse de Ioan Ştef. „Mărioara Giurca a venit la spital după câteva crize epileptice. În primele zile, ne-a relatat că a fost bătută de soţul ei, avea şi câteva urme pe corp. Într-adevăr, în timp ce era internată, fratele ei, împreună cu doi poliţişti, au fost şi i-au făcut poză pentru buletin, deoarece femeia ceruse un nou act de identitate”, a declarat Dana Alina Ardelean, medic neurolog la Spitalul Municipal din Orăştie. De asemenea, Adina Drăghici, angajat al Serviciului de Evidenţa Populaţiei din Simeria, susţine că „a existat o declaraţie de pierdere a actului de identitate, însoţită de o cerere de schimbare a sa. Deoarece Mărioara Giurca nu putea să se deplaseze, există posibilitatea ca fotografia să fie făcută într-un alt loc, decât în sediul instituţiei. Totul a fost legal, iar cererea fiind făcută de către Mărioara Giurca”, declară Adina Drăghici.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare