A renuntat la functia de director de scoalã pentru partid

Sorina Popa

Până pe 25 februarie, directorii de şcoli care deţin şi funcţii politice au fost nevoiţi să aleagă între posturile politice şi cele didactice. Directorii înregimentaţi politic au trebuit să opteze între cele două funcţii, conform Legii Educaţiei, care nu îi lasă pe dascălii cu funcţii de conducere să facă şi politică la nivel mai înalt.

Trei au lăsat politica
Patru dintre directorii şcolari din judeţul nostru au avut greaua misiune de a alege între cele două posturi. Dintre cei patru, doar unul a optat pentru funcţia politică, în defavoarea celei didactice. Astfel, Natalia Intotero (foto), vicepreşedinte al PSD Hunedoara, a renunţat la postul de director al Colegiului Naţional „Avram Iancu”, din municipiul Brad. Ioan Vălean, directorul Colegiului Agricol din oraşul Geoagiu, a optat pentru funcţia didactică, renunţând la cea de vicepreşedinte al PSD Geoagiu. Apoi, Ramona Clej, director al Şcolii generale din comuna Ribiţa, a declarat că renunţă la funcţia de vicepreşedinte al PDL din comună, rămânând în continuare la conducerea unităţii de învăţământ. În fine, Lucian Ivan, directorul Şcolii generale din comuna Orăştioara de Sus, nu mai este vicepreşedinte al PNL local, pentru că a vrut să fie şi pe mai departe director de şcoală.
Unii directori de şcoli au contestat această măsură la Curtea Constituţională, pe motiv că se încalcă dreptul de a fi ales. Directorii care nu vor renunţa la funcţia politică o vor pierde pe cea didactică.

2 comentarii la „A renuntat la functia de director de scoalã pentru partid

  • 2 martie 2011 la 9:23
    Permalink

    era mai bine daca renuntai la ambele

  • 2 martie 2011 la 9:58
    Permalink

    La scoala e si de munca ! :)))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.