A reînceput distribuirea pachetelor de igienă în judeţ

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Programul Operaţional Aju­torarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), a început distribuirea celei de-a treia tranşe a pachetelor de igienă în judeţul Hune­doara.
Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a desemnat o echipă din ca­drul Instituţiei Prefectului care asigură spri­jin autorităţilor locale pentru distribuirea pa­chetelor trimise de Guvernul României.
În cele 69 de comune, oraşe şi municipii ale judeţului Hunedoara, beneficiarii aces­tor ajutoare vor primi pachetele care conţin fiecare produse de igienă, astfel: 5 periuţe de dinţi ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinţi de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de şampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de şampon pentru adulţi de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.
Categoriile de persoane care vor be­ne­ficia de asistenţă materială de bază acor­date în cadrul proiectului finanţat din POAD sunt:
– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garan­tat, cu modificările şi completările ulte­rioare;
– familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru sus­ţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
– persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale cala­mităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anche­tele sociale şi care se află în situaţii deo­se­bite de vulnerabilitate, în anumite condiţii. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare