Sport

A obţinut „paşaport” pentru Mondiale

Ciprian Marinuţ

Atleta junioară Andreea Todereanu a obţinut medalia de bronz în proba de triplu salt a Campionatelor Internaţionale ale României şi va fi în lotul naţional pentru Campionatul Mondial din Canada (Moncton), întrucât „zborul” de 13,26 metri e considerat competitiv.

A 9-a performanţă mondială a sezonului

Sportiva legitimată la Clubului „Cetate” Deva a câştigat, în sfârşit, şi lupta cu gravitaţia, fiind devansată în clasament doar de două senioare. Multiplă campioană naţională, practic fără rivală pe plan intern în competiţiile de junioare, Andreea Todereanu a reuşit să dovedească şi că performanţele ei sunt competitive pe plan internaţional. „Zborul” de 13.26 metri reuşit la Campionatele Internaţionale ale României, desfăşurate în week-end, la Constanţa, reprezintă a noua performanţă mondială a sezonului, la nivel de junioare. „Chiar dacă pista a fost cam moale şi atleţii prezenţi nu şi-au realizat recorduri personale, Andreea s-a adaptat bine condiţiilor de concurs şi a convins că are valoare. Performanţa ei de 13.26 metri reprezintă a noua performanţă mondială a sezonului, la junioare, însă pe o pistă mai tare, Andreea poate zbura mai mult”, a spus antrenorul sportivei, Nicolae Alexe.

Încă două concursuri de pregătire

Cu certitudinea că în urma acestui „zbor” va fi selecţionată în lotul României, care va face deplasarea la Campionatele Mondiale de Juniori din Canada, Andreea se va pregăti, la Deva şi Bucureşti, cu gândul la o prezenţă pe podiumul lumii. „Acum, suntem la Deva şi ne pregătim pentru concursul de Grand Prix, care va avea loc în 3 iulie la Bucureşti. După acea competiţie, Andreea va rămâne într-un cantonament cu lotul naţional la Bucureşti şi va participa, în perioada 16-17 iulie, la Campionatele Naţionale de seniori. În 18 iulie, se va pleca în Canada, unde sperăm că Andreea îşi va atinge potenţialul maxim de 13.50 -13.60 metri şi va urca pe podiumul mondial”, a spus Nicolae Alexe.

Raul Bidescu, un alt sportiv junior de la „Cetate” Deva, campion naţional la triplusalt, a ocupat doar locul şase la Campionatele Internaţionale ale României. „Raul nu s-a acomodat cu pista moale de la Constanţa şi a sărit doar 14.01 m, faţă de 14.53 m, cât reuşise în urmă cu o săptămână la Naţionale”, a explicat Nicolae Alexe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura