EvenimentFlash

A înşelat sute de persoane cu oferte de muncă

Un bărbat de 24 de ani, din comuna Băniţa, a ajuns în vizorul oamenilor legii, cu toate că nimeni nu a depus plângere împotriva sa. Tânărul promitea locuri de muncă în municipiul Petroşani şi percepea comisoane modeste, de numai 5 lei, pentru o singură persoană interesată de ofertă.

Posta anunţuri în ziare

Modalitatea de îmbogăţire a tânărului din comuna Băniţa era una simplă, şi care nu implica foarte multe riscuri, întrucât el percepea oamenilor interesaţi de serviciile sale, modesta sumă de 5 lei, pe care orice persoană, dacă ar pierde-o, nu ar suferi foarte mult. Potrivit oamenilor legii, Ştefan Andraş nu se lăcomea la a cere mai mulţi bani unui singur individ, de teamă ca victimele sale, în momentul în care se vor vedea păgubite, să nu îl reclame la poliţie. Tânărul posta în ziarele locale din Valea Jiului, dar şi pe Internet, anunţuri de mică publicitate, în care spunea că este reprezentantul unei societăţi comerciale care intermediază angajări, iar cei interesaţi erau îndrumaţi spre o adresă din municipiul Petroşani. Acolo, oamenii în căutare de un loc de muncă veneau să îşi depună dosarul cu copii după actele de identitate, iar la sfârşit, îi achitau lui Ştefan Andraş, suma de 5 lei, pentru serviciile oferite. Timp de o săptămână, afacerea bărbatului a mers ca pe roate, şi a reuşit să înşele aproape 200 de persoane, din localităţile Uricani, Lupeni, Vulcan şi Aninoasa, de la care a câştigat în jur de 1.000 de lei, însă, fără a le şi oferi un loc de muncă.

Prins în flagrant

Cu toate că nici una dintre aceste persoane nu a depus vreo plângere împotriva bărbatului, la urechile oamenilor legii au ajuns informaţii cu privire la activitatea ilegală desfăşurată de Ştefan Andraş, astfel că, în urmă cu două zile, poliţiştii au descins în locuinţa acestuia, din Petroşani. Aici, surpriză, chiar în acel moment, tânărul ”intermediar” se afla faţă în faţă cu mai mulţi clienţi, care, dornici de a avea un serviciu, îi oferiseră deja comisionul de 5 lei. Ştefan Andraş este cercetat în stare de libertate, iar dacă va fi găsit vinovat pentru înşelăciune, riscă să stea după gratii minimum trei ani. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura