Comunitate

A început tăiatul porcilor. Atenţie la trichineloză!

04 porc1Oana Mihnea

Având în vedere că oamenii au început să îşi sacrifice porcii din gospodării pentru bucatele de Crăciun, DSVSA Hunedoara atenţionează că este absolut obligatoriu ca aceştia să solicite examinarea trichineloscopică a cărnii înainte de consum.

La orice cabinet veterinar
Din cauză că boala se poate transmite şi la om, carnea de porc trebuie dusă la orice cabinet veterinar pentru a fi analizată, imediat după sacrificare. „Măcelarii care se ocupă de tranşarea animalului ştiu ce trebuie trimis la analize. Prin urmare, bucăţile de carne pot fi luate din muşchii intercostali, muşchii diafragmei sau din limbă. Examinarea trichineloscopică se poate face la orice cabinet veterinar din judeţ şi este obligatorie. În cazul în care rezultatele analizelor confirmă prezenţa bolii la un animal, acesta va fi confiscat în vederea distrugerii. Dacă proprietarul are acte care să ateste provenienţa animalului, va fi despăgubit în urma depunerii unui dosar la DSVSA, iar banii vor fi viraţi de la Bucureşti. Anul trecut, în perioada sărbătorilor de iarnă, au fost depistate patru focare de trichineloză“, a declarat Mihai Jula, directorul DSVSA Hunedoara.
Trichineloza este o boală parazitară gravă, care se transmite la om prin consumul de carne de la un animal infestat cu Trichinella spiralis. În acest an, până în momentul de faţă, în judeţul Hunedoara, nu au fost înregistrate astfel de cazuri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura