A început șantierul în centrul istoric al Devei

Ieri dimineață a început amenajarea de șantier pentru lucrările de modernizare a centrului istoric al Devei.
În prima etapă, con­struc­torul va interveni asupra zonei Piața Unirii unde se vor executa lucrări de deco­pertare, dezafectarea ins­ta­lației existente de iluminat public, recu­perarea mate­rialelor și a mobilierului stradal (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere) care vor fi refo­losite.

Pavat cu piatră naturală
Parcarea autovehiculelor va fi restricționată pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de pe Bulevardul Iuliu Maniu și sensul giratoriu din zona Colegiului Național Pedagogic “Regina Maria”.
Conducătorii auto vor putea parca mașinile în Parcarea Publică din Piața Unirii, nr. 8 (în apropierea Primăriei muni­cipiului Deva) care va func­ționa ca și până acum, în regim cu plată.
Zona de terase de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nu va fi afectată în prima etapă a lucrărilor de construcții.
Proiectul de amenajare a centrului istoric prevede ca spațiul cuprins între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu, precum și Piața Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Se va amplasa mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere etc.).
Se va instala un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montați piloni tele­scopici pentru blo­cat/deblo­cat accesul auto) și un sistem inteligent de parcare.
În Piaţa Unirii se va re­desena zona verde din scuarul exi­stent, acordându-se aten­ţie arborilor protejaţi.
“Valoarea totală a con­tractului de finanțare este 21.875.241 de lei (echivalent a aproape 4,5 milioane de euro) – fonduri europene, cu o cofinanțare de 2 la sută din bugetul general al municipiului Deva”, a spus Florin Oancea, edilul șef al Devei. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.