Actualitate

A început festivalul Dracula Night

Beatrice Soare

După cum ziarul nostru v-a informat deja, o nouă ediţie a festivalului „Dracula Night At Corvinilor Castle“ se va desfăşura, timp de o săptămână, la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, manifestarea având ca scop promovarea monumentului istoric ca destinaţie pentru turişti.
Festivalul a început ieri seară, la ora 20.00, cu lansarea unei reviste de turism a judeţului Hunedoara, urmată de vernisajul unei expoziţii de fotografie şi de un concert de muzică medievală, susţinut de Duo Continuo din Hunedoara. Seara s-a încheiat cu proiecţia unei selecţii de arii celebre din opere şi vizionarea unui film SF.
„Participanţii la festival vor putea urmări filme de foarte bună calitate, începând cu cele de acţiune şi continuând cu cele SF sau de groază. În plus, în deschiderea fiecărei seri, am ales să prezentăm arii celebre din opere, cantabile, uşor de reţinut de către public. Credem că putem face un minimum de educaţie muzicală, după modelul altor oraşe europene, unde, la festivalurile în aer liber, publicul agrează acest gen de muzică“, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, colegul nostru Alexandru Gruian, directorul festivalului.
Dată fiind situaţia grea a sinistraţilor din Moldova, organizatorii vor amplasa o urnă în curtea castelului, în care participanţii vor fi invitaţi să depună orice sumă de bani doresc, pentru ajutorarea familiilor care au avut de suferit din cauza inundaţiilor. La finalul festivalului, fondurile strânse vor fi virate în conturile de solidaritate cu victimele inundaţiilor.
Festivalul „Dracula Nights At Corvinilor Castle“ se va încheia duminică, 11 iulie. Cu excepţia zilei de luni, toate proiecţiile de arii şi filme vor începe la ora 22.00, iar intrarea publicului este gratuită.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura