A început, din păcate, sezonul incendiilor de vegetaţie

Pompierii detaşamentelor din Deva, Hu­ne­doara, Orăştie şi Dobra au intervenit la peri­feria localităţilor Deva, Cinciş Cerna şi Ohaba pentru stingerea mai multor incendii de ve­ge­taţie uscată.
Incendiul dezvoltat la vegetaţia uscată din zona Ohaba a generat o mare cantitate de fum ce a îngreunat circulaţia pe autostrada A1 la km. 408.
În operaţiunile de stingere au fost implicaţi aproximativ 20 de pompieri care au muncit pentru stoparea arderilor extinse pe aproape 15 hectare de teren. Pompierii reamintesc că fumul generat de arderi creşte poluarea şi im­plicit determină acutizarea sau declan­şa­rea unor boli respiratorii.
Aceştia avertizează populaţia judeţului Hunedoara că sunt în desfăşurare controale mixte pentru descurajarea fermierilor sau proprietarilor de terenuri care utilizează focul pentru igienizarea parcelelor. În plus, sanc­ţiunile prevăzute de legislaţie pentru aceste acţiuni sunt cuprinse intre 1.000 şi 2.000 de lei. (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un mort şi un rănit grav în urma unui accident rutier

Un tânăr de 25 de ani, din Petrila, a decedat iar altul este în stare gravă la Spitalul Municipal Lupeni.

Înarmaţi cu toporul, încercau să fure caloriferele unei şcoli

Trei indivizi au fost descoperiţi de poliţiştii locali din municipiul Petroşani, în timp ce încercau să fure caloriferele unei şcoli

Magistrat uluit de dispreţul faţă de lege al unui tânăr

I s-au acordat mai multe şanse de a-şi executa pedeapsa primită pentru o serie de infracţiuni cu violenţă. În loc

Închide