A fost semnat al treilea contract pentru modernizarea transportului public în municipiul Hunedoara

2 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto dreapta), a semnat ieri la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest şi cel de-al treilea contract din seria celor care vizează modernizarea transportului public ecologic în municipiul Hunedoara, amenajarea de alei pietonale şi piste de biciclete.

Este vorba despre proiectul „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic Coridorul de Vest”. „În urmă cu aproximativ două săptămâni am semnat contractele pentru două proiecte: Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul de Est şi Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul Central. Acum a venit rândul celui de-al treilea proiect, cel care vizează Coridorul de Vest. Valoarea totală a celor trei proiecte este de 30 de milioane de euro”, a spus Dan Bobouţanu.
Cele trei proiecte presupun modernizarea a 5,22 km, din care suprafaţa carosabilă modernizată va fi aproape 14.000 mp, suprafaţa pietonală modernizată va fi de peste 11.000 mp. În cadrul proiectului se vor amenaja 3 kilometri de piste de biciclete şi se vor achiziţiona 20 de autobuze ecologice. Vor fi modernizate 32 de staţii de îmbarcare pentru călători transport public şi create 11 staţii de închiriere biciclete. De asemenea, se vor achiziţiona un număr de 358 de biciclete, care urmează să fie puse la dispoziţia locuitorilor şi turiştilor, spre închiriere.
De asemenea, se vor planta 109 arbori maturi. În ceea ce priveşte mobilierul urban, în cadrul celor trei proiecte se prevede achiziţionarea a 46 de bănci simple, 17 bănci modulare, 120 de rasteluri individuale de biciclete şi 94 de coşuri de gunoi. De asemenea, se vor amenaja 20 de staţii de încărcare pentru autobuzele hibrid.
„Ca valoare financiară, acestea sunt cele mai importante proiecte din cele 22 depuse la ADR Vest. Practic, odată cu implementarea acestor trei proiecte, municipiul Hunedoara se va schimba radical. Putem spune că Hunedoara anului 2023 (perioada de implementare) va fi total diferită faţă de ceea ce vedem astăzi. Felicit încă o dată echipa de la Fonduri Europene, echipa de la Achiziţii publice, cât şi toate echipele de implementare care au muncit pe parcursul a trei ani pentru ca aceste proiecte să primească finanţare”, a subliniat primarul municipiului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sărbătoriţii lunii la UAMS Baia de Criş

Cei născuţi în luna iunie şi găzduiţi de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş (UAMS) au fost sărbătoriţi cu...

Mărtineşti: schimburi de experienţă cu localitatea maghiară înfrăţită

De curând, administraţia publică din Mărtineşti a primit vizita unei delegaţii din localitatea Ikervar (Ungaria). Cu acest prilej, au fost...

Începe sesiunea de admitere la Universitatea din Petroşani

Procesul de admitere la Universitatea din Petroşani se va desfăşura sub forma concursului de dosare, delimitarea candidaţilor urmând să se...

Închide