A fost pus în funcţiune noul computer tomograf al spitalului din Hunedoara

30 octombrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Magdalena Şerban

Săptămâna trecută, la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara s-a pus în funcţiune noul computer tomograf (circa 1,2 milioane de lei) achiziţionat de Primăria municipiului Hunedoara prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II, derulat pe axă guvernamentală.

Potrivit specialiştilor, aparatul medical este de producţie Siemens, a fost adus din Germania şi realizează o gamă complexă de investigaţii clinice (inclusiv angiografii), cu numeroase beneficii pentru pacienţi, implicând iradiere redusă şi tehnologii dedicate pentru reducerea iradierii pe organe, reconstrucţii rapide şi automate, precum şi funcţii de reducere a artefactelor metalice în cazul pacienţilor cu diferite tipuri de implanturi metalice. A fost fabricat în 2018, beneficiind de o tehnică de ultimă generaţie.
“E o dotare extrem de importantă pe care primăria a reuşit să ne-o asigure pentru că ajută la stabilirea de diagnostice exacte în mai multe specialităţi medicale. Deşi contractul a fost semnat în luna aprilie anul acesta cu Ministerul Dezvoltării Regionale, iar CT-ul a fost achiziţionat în vară, nu putea fi pus în slujba pacienţilor fără a obţine aprobările impuse de cadrul legislativ în vigoare şi să respectăm paşii birocratici. Lucrările de montaj au fost făcute în spaţiul ocupat de vechiul tomograf, pentru care nu se mai găsesc piese de schimb. Acesta nu a mai funcţionat de trei luni, apelând la spitalele din Deva şi Orăştie pentru investigaţiile CT necesare pacienţilor noştri”, a precizat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.
Mai trebuie spus că nu doar bolnavii internaţi în cadrul instituţiei spitaliceşti hunedorene vor putea beneficia de serviciile noului CT, ci şi cei care vin la unitatea de primiri urgenţe sau sunt trimişi de medicii de specialitate din judeţ ori din zonă. ,,Este unul dintre cele 35 de proiecte câştigate de noi pe PNDL II şi totodată o promisiune îndeplinită, pe care am făcut-o în campania electorală, alături de redeschiderea secţiei de dializă, care şi ea a fost dusă la bun sfârşit. Au mai rămas doi ani din mandatul meu, iar spitalul este unul din obiectivele principale de investiţii”, a dat asigurări Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. hunedorean spune:

    Felicitari!
    Cum ramane cu aparatul fan harau?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cuţitarul din Vulcan rămâne după gratii

Individul care a înjunghiat mortal un bărbat în mijlocul străzii a cerut să fie scos din arest. Tribunalul Hunedoara i-a...

Răsturnare în cazul accidentului de la Sântuhalm

Poliţiştii hunedoreni s-au văzut obligaţi să întocmească un dosar penal pe numele unei şoferiţe de 52 de ani, din Haţeg,...

Tensiune maximă la CJ Hunedoara, din cauza gunoaielor neridicate din Brad şi comunele învecinate. Costel Avram: Să plecaţi de aici, sunteţi incompetenţi!

Atmosferă deosebit de tensionată, ieri, la Consiliul Judeţean Hunedoara, după ce operatorul Brai Câta-Ted Trans 2002 a lăsat municipiul Brad...

Închide