FlashPolitica si administratie

A fost, în sfârşit, depus ultimul proiect pentru reabilitarea Cetăţii Devei

Sorina Popa

Ieri, primarul municipiului Deva, împreună cu viceprimarii şi noul administrator public, au făcut mai multe anunţuri importante pentru urbea de la poalele Cetăţii. Este vorba de mai multe proiecte cu finanţare europeană.

La anul încep lucrările
„Am semnat, la ADR Vest, trei contracte de finanţare europeană: două contracte care vizează creşterea eficienţei energetice a blocurilor şi un contract care vizează creşterea eficienţei energetice a unei unităţi de învăţământ. Primul este contractul de finanţare pentru proiectul «Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuinţe 79 – str. Bejan din municipiul Deva» are o valoare de 902.806 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 467.761 de lei. Al doilea contract este cel al proiectului «Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuinţe P5 – str. Titu Maiorescu din municipiul Deva», cu o valoare de 614.831 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 351.143 de lei. Al treilea contract de finanţare este «Creşterea eficienţei energetice a clădirilor în care funcţionează Colegiul Naţional Decebal din str. Oituz, nr. 8» şi are o valoare de 9.987.894 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 8.592.104 de lei. Pentru toate aceste proiecte, în perioada următoare se vor desfăşura procedurile de achiziţie publică prevăzute de proiect, în principal achiziţionarea serviciilor de elaborare a proiectului tehnic, şi, ulterior, achiziţia lucrărilor de execuţie, astfel încât din vara anului 2019 să fie începută efectiv execuţia lucrărilor”, a declarat Florin Oancea (foto dreapta), primarul municipiului Deva.

S-a depus şi proiectul pentru cetate
„Am depus şi solicitarea de finanţare prin POR 2014-2020, Axa prioritară 5, pentru proiectul «Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetăţii Deva, monument al naturii şi istoric cu valoare turistică ridicată din municipiul Deva – Refuncţionalizarea Incintei I», în valoare de 23.103.518 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 21.509.375 de lei.
Proiectul a fost depus în termen şi urmează să intre în procedura de verificare. După multe drumuri făcute la Bucureşti, s-a obţinut avizul de la Ministerul Culturii. Urmează etapa de verificare a admisibilităţii şi eligibilităţii proiectului şi, ulterior, după finalizarea acesteia, etapa verificării tehnico-financiare şi vizita în teren. Putem spune că acum suntem în joc pentru câştigarea a cinci milioane de euro pentru reabilitarea Incintei 1 a Cetăţii! Sunt şanse reale ca în acest an să semnăm contractul de finanţare. Am avut emoţii mari. Proiectul a trenat de prea multă vreme şi abia acum a intrat în linie dreaptă, datorită unui efort de echipă, pentru care le mulţumesc tuturor colegilor implicaţi!”, a adăugat edilul şef al reşedinţei de judeţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura