Actualitate

A fost făcută recepția la lucrările Secției de Spitalizare de Zi la spitalul devean Preşedintele Laurenţiu Nistor: Am promis, am realizat!

Consiliul Județean Hunedoara, în subor­dinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Deva, a finalizat în numai șase luni proiectul privind construirea Secției Spita­lizare de Zi, cu folosință temporară pentru Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

La propunerea președintelui
Construcția a fost ridicată pe un ampla­sament aflat în apropierea spitalului, care servea ca și loc de parcare. Vineri, 24 iunie, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor.
Secția Spitalizare de Zi este o necesitate pentru spitalul din Deva, o unitate medicală cu adresabilitate din ce în ce mai crescută în rândul populației județului Hunedoara. In­vestiția a fost realizată la propunerea pre­ședintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și a primit imediat girul consilierilor județeni. Valoarea investiției s-a ridicat la circa 4,16 milioane de lei.
„Această structură era necesară spitalului din Deva. Am văzut de nenumărate ori cum pacienții veniți pentru analize și diverse investigații sunt nevoiți să aștepte pe holuri, în picioare, sau afară în soare, frig sau vânt. Nu era ceva firesc. Spitalul din Deva trebuie să devină un model de bune practici, iar grija pentru pacient trebuie să primeze. Avem la spitalul din Deva medici foarte buni, cărora trebuie să le oferim condiții pentru a-și des­fășura activitatea, dar trebuie să ne pese și de pacienții care vin aici din tot județul. Peste un an, secția aceasta va fi la dispoziția celor care nu pot fi tratați în ambulatoriu, dar nu necesită nici internare de lungă durată. Până atunci, aici, se va afla provizoriu Unitatea de Primiri Urgențe”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Investițiile continuă
„În timp record, în numai șase luni, am reușit finalizarea construcției Secție Spita­lizare de Zi la Spitalul Județean de Urgență Deva. A fost mai întâi o promisiune pe care mi-am făcut-o mie, aceea de a oferi servicii de calitate tuturor celor care vin să se trateze la Spitalul Județean de Urgență Deva. Le mul­țumesc consilierilor județeni, colegilor mei din conducerea CJ Hunedoara și apara­tului de specialitate pentru tot sprijinul acor­dat. Mulțumesc proiectantului și construc­torului care au realizat o clădire conform standardelor într-un timp atât de scurt. Le mulțumesc tuturor cadrelor medicale care au crezut în acest proiect. Îmi doresc ca spitalul din Deva să devină un spital etalon. Avem aici medici foarte buni, cărora trebuie să le oferim toate condițiile de desfășurare a activității. Desigur, avem pretenția să per­formeze și să se ocupe de pacienți fără nici un fel de sincope. Îmi doresc ca pacienții care se adresează spitalului din Deva să poată pleca acasă mulțumiți de condițiile de îngrijire pe care le-au găsit aici și de tra­tamentul primit.Proiectele de modernizare și de dotare a Spitalului Județean de Urgență Deva nu se vor opri aici. Până la finalul anului vrem să încheiem toate lucrările începute prin programul de reparații capitale. Și in­vestițiile vor continua, pentru că proiecte există și avem banii necesari pentru a le realiza. Sănătatea și confortul cetățenilor au prioritate!”, a adăugat șeful Consiliului Jude­țean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.