A fost elucidat misterul echipamentelor de campare găsite în munte. Au fost abandonate de cinci turişti germani!

Adriana Năstase

În ediţia din 9 aprilie a cotidianului nostru am publicat un articol intitulat „Descoperire bizară a salvamontiştilor: echipamente de campare părăsite în munte! Ce s-a întâmplat cu turiştii, proprietarii acestora?“

În articolul respectiv am arătat că salvatorii montani au făcut o descoperire cel puţin stranie în Munţii Căpăţânii. Echipamentele montane ale unor turişti au fost abandonate, ori cel puţin aşa sperau salvatorii, în munţii învecinaţi Parângului. Subliniam că salvamontiştii au lansat un apel pe reţelele de socializare pentru descoperirea proprietarului sau proprietarilor, după ce au găsit şi un aparat foto în care erau stocate mai multe imagini făcute în zona montană de către membrii grupului, fotografii pe care le-am publicat şi noi în cadrul articolului din MESAGERUL HUNEDOREAN, din 9 aprilie 2020, atât pe print, cât şi pe online.
Ca urmare a acestei descoperiri, poliţiştii vâlceni au început o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat cu proprietarul sau proprietarii echipamentelor montane, în valoare de mii de euro, abandonate în Cheile Vultureasa, o zonă nu prea circulată de turişti. În cele din urmă, misterul a fost elucidat.
La faţa locului, poliţiştii au constatat că bunurile prezentau urme vizibile de degradare, ceea ce i-a determinat să creadă că este posibil ca echipamentele să fie abandonate de aproximativ un deceniu, lucru care, în final, avea să se confirme. Zile întregi, poliţiştii însoţiţi de salvamontiştii care cunoşteau zona au mers sus în munte, pentru a descoperi cât mai multe indicii. După fizionomiile celor cinci bărbaţi care apăreau în foto, anchetatorii au bănuit că au de-a face cu nişte turişti străini. În plus, toate bunurile găsite erau de provenienţă germană: cortul, rucsacul, chiar şi şerveţelele şi pateul descoperite în rucsac, sacul de dormit, camera foto. Modul în care toate aceste lucruri au fost lăsate în urmă i-a determinat pe poliţişti să meargă pe firul unui caz de dispariţie.
Cum spuneam, printre bunurile descoperite exista şi o cameră foto Canon, din care s-au salvat o serie de imagini, deoarece aceasta era într-un rucsac. Iar fotografiile, datate din 2011, i-au ajutat pe poliţişti să dezlege misterul acestui caz. Una dintre fotografii îl prezenta chiar pe proprietar, motiv pentru care s-au început investigaţii privind dispariţia acestuia, în cooperare cu poliţia germană. După două luni, a fost găsit proprietarul bunurilor abandonate şi s-a aflat şi motivul pentru care echipamentele au fost lăsate pe munte. Toţi turiştii străini care apar în imaginile salvate din camera foto sunt bine, după experienţa trăită în Carpaţii României, în urmă cu mai bine de nouă ani.
Ce au aflat poliţiştii care au mers pe firul anchetei? Aflăm din articolul publicat de adevărul.ro. Proprietarul bunurilor abandonate este un bărbat de 59 de ani, din Landul Brandenburg, Germania. Anchetatorii au aflat că una dintre ipotezele emise – aceea că este posibil să fi abandonat pur şi simplu echipamentele din cauza vremii – s-a confirmat. „Întrebat despre cele întâmplate, germanul a relatat că în urmă cu aproximativ 8 ani s-a aflat în România, unde a făcut mai multe drumeţii, iar din cauza temperaturilor foarte ridicate şi a lipsei apei, situaţia a devenit ameninţătoare, astfel că el şi celelalte patru persoane care îl însoţeau şi-au lăsat în urmă toate bunurile. În final, nimeni nu a avut de suferit, toţi întorcându-se în Germania. Bărbatul doreşte să mulţumească foarte mult pentru eforturile depuse de toţi cei implicaţi în investigaţii”, scriu cei de la adevărul.ro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.