A fost doar un test

31 august 2009 | 5 Comentarii | Publicat in: Editorial

Nu aveam de gând să scriem aceste rânduri, deoarece considerăm că nu este  cazul să justificăm în faţa cititorilor demersurile noastre gazetăreşti. Nu ne justificăm decât foarte rar şi doar atunci când considerăm că toţi cei cărora ne adresăm sunt îndreptăţiţi să afle de ce facem acest lucru. O facem acum, deoarece am ajuns la concluzia că este bine să-i lămurim pe cei interesaţi – în primul rând, pe cei care ne-au scris, arătându-se dezamăgiţi faţă de ceea ce considerau ei că a fost o mare greşeală, pe cei care ne-au înjurat birjăreşte şi ne-au făcut în toate felurile, şi pe cei pe care i-am lăsat complet nedumeriţi, neştiind ce să mai creadă – despre una din recentele noastre acţiuni, care a făcut, se pare, multe valuri în rândul cititorilor. Am pornit de la ideea că acum – după ce este clar pentru toată lumea, nu doar pentru noi, că MESAGERUL HUNEDOREAN se află pe prima poziţie în rândul publicaţiilor din judeţ – ar trebui să vedem ce categorii de cititori avem, cât sunt ei de informaţi, câtă atenţie acordă ei articolelor publicate în ziar şi, mai ales, ce impact au acestea asupra cititorilor. Pentru a face acest lucru, aveam de ales între mai multe variante: un sondaj realizat de o firmă specializată, care, pe lângă faptul că ne-ar fi scos din buzunar o sumă mare de bani, dura prea mult timp până se efectua şi nici nu puteam avea încredere deplină în el; un sondaj realizat de  redacţie în rândul cititorilor, care nu era aşa costisitor, dar lua şi el mult timp; a treia variantă – n-am inventat-o noi, au făcut-o şi alţii de la case mai mari – era publicarea unei informaţii-păcăleală, care să nu afecteze pe nimeni, dar să aibă „cârlig” la cititori, pentru a  vedea reacţia lor. Am ales această ultimă variantă, deoarece ne era cea mai la îndemână şi, faţă de sondaje, verificam rapid impactul materialelor publicate în ziar asupra cititorilor. Ne-a fost puţin mai greu până am găsit informaţia-păcăleală  potrivită – cea cu două luni pline! -, noroc că  Internetul nu duce lipsă de aşa ceva. În rest, totul a fost simplu, am aşteptat să se apropie ziua potrivită, pentru a o publica, i-am pregătit imaginea însoţitoare şi i-am dat drumul în ziar. Apoi am aşteptat rezultatul. Un rezultat care a fost cu mult peste ceea ce ne închipuiam noi, din punct de vedere al impactului la cititori. Dar, care ne-a dovedit şi faptul că mulţi dintre cititorii noştri sunt inteligenţi şi informaţi. Ceea ce ne obligă ca în continuare să fim mult mai atenţi şi mai exigenţi cu tot ceea ce publicăm în ziar. Deci, stimaţi cititori, ne credeţi sau nu ne credeţi, a fost vorba doar de un test. Un fel de glumă, pe care ne-am permis să o facem, pentru a vedea ce impact are ziarul asupra celor care ne citesc. Dacă v-am supărat sau v-am deranjat cu această informaţie-păcăleală, vă cerem iertare. Şi vă asigurăm că n-o să vă mai păcălim nici măcar de 1 aprilie.

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Imparateasa spune:

  Cine se scuza se acuza…stiti dl Lepadatu vorba aceasta romaneasca?????? Nu va cred nici macar o secunda drept sa va spun…nici ca sunteti cel mai citit ziar din judet si nici ca a fost un test…si va spun si de ce…Pentru ca , asa cum am comentat si la articolul respectiv…ati dat copy-paste la un articol aflat pe net…daca tot vroiati sa scrieti despre acest subiect trebuia sa o faceti in mod corect adica stirea e in fond reala doar ca nu e asa gogonata cum ati expus-o voi.
  Imi mentin parerea exprimata anterior…sunteti…poate cel mai hulit cotidian din judet … Vai si amar de voi…

 2. Imparateasa spune:

  Si as mai avea o intrebare…de unde v-ati dat seama dl Lepadatu de “impactul” nemaipomenit asupra cititorilor??? Din faptul ca e singurul articol sare are postate mai mult de 1 comentariu? Ma faceti sa rad…cu lacrimi.

 3. Je spune:

  :)) Voi chiar credeti ca lumea va inghite gogosile? :)) A fost doar un test, incredibil! Asta e mai gogonata decat articolul cu lunile.

 4. pompiliu bota spune:

  SUNTETI PE PRIMUL LOC!

 5. penibili spune:

  si curcile rad de tine.
  Stie toata lumea ca copiati articole de la ceclalte ziare, dar nici chiar asa
  Hunedoreanul rullz.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina alba

Vasile Rahoveanu, portar Mureşul Deva Pentru că a riscat mult pentru echipa sa, accidentându-se destul de grav la cap, în...

Bulina neagra

Petre Gigiu, antrenor Minerul Lupeni Pentru că echipa sa a pierdut primele puncte pe teren propriu în acest campionat, în...

Ameninţări puse în practică

Trei foşti jucători ai echipei Minerul Lupeni s-au săturat să îşi ceară drepturile cu vorba bună şi au mers cu...

Închide