A fost adoptată abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Plenul Parlamentului a adoptat, mier­curi, abrogarea pensiilor speciale ale sena­to­rilor şi deputaţilor. S-au înregistrat 357 de vo­turi pentru, iar 30 de parlamentari nu au votat.
Parlamentarii au decis eliminarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amenda­men­te. Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS şi PSD, cel din urmă a primit raport fa­vo­rabil şi a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amen­da­mente prevede încetare plăţii inclusiv a pens­i­i­lor speciale ale parlamentarilor în vigoare.
Parlamentarii au adoptat, cu amendamente, proiectul iniţiat de PSD şi au respins proiectele USR PLUS şi PNL pe aceeaşi temă. Potrivit textului adoptat, “articolele 49 şi 50 din Legea statutului deputaţilor şi senatorilor se abrogă”.
„De la intrarea în vigoare a prezentei legi, încetează plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea statutului deputaţilor şi senatorilor”, potrivit textului adoptat, propus de USR PLUS. De asemenea, legea se renumerotează şi va fi republicată în Monitorul Oficial, prevede un alt amendament al PNL.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare