A doua încercare a lui Adrian David pentru șefia Casei Județene de Sănătate

Adriana Năstase

Astăzi, are loc un nolu concurs pentru ocuparea funcțiilor de director gemneral la mai multe case de sănătate din țară, inclusiv pentru Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara.

Descalificat

Este organizată proba scrisă pentru șefia instituțiilor de la Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi,Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vrancea, Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.
Pentru șefia CJAS Hunedoara avem un singur candidat, Adrian David (foto), care conduce în prezent instituția. El a fost admis, a trecut de proba de dosare. Reamintim că David nu s-a prezentat la prima etapă a concursului pentru postul de director general al CJAS Hunedoara, iar a doua oară a fost descalificat, pentru că s-a considerat că a avut un semn distinctiv pe lucrare.
Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS), estimat la 10 miliarde de euro, este al doilea cel mai mare buget din țară, după cel al pensiilor. Nu este administrat de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care face strict politicile de sănătate, ci de casele județene de asigurări de sănătate. Practic, de șefii care urmează sa fie angajați prin concurs în această perioadă.
„CNAS nu încheie de fapt nici un contract, ci toate contractele sunt încheiate de cei din teritoriu și banii sunt gestionați de casele județene de asigurări de sănătate. Adus la șefia unei case județene prin concurs, îi lași omului posibilitatea să încheie contracte în funcție de ce are nevoie, cu adevărat, în județul de care răspunde, din perspectiva serviciilor medi­cale. Bineînţeles că persoana res­pectivă răspunde ca ma­nager al acelor fonduri dar are posibilitatea să facă ce e de făcut, față de teama că nu a răspuns unor comenzi politice și nu mai e la mâna nimănui”, au declarat surse din cadrul CNAS.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.