Actualitate

A doua generație de studenți de la Facultatea de Asistență Medicală Deva a absolvit

Adriana Năstase

A doua generație de studenți ai Facultății de Asistență Medicală Generală – extensie Deva din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara a ab­sol­vit! Este vorba de 63 de absolvenți, care de acum sunt asistente/asistenți me­dicali cu studii superioare. Cea mai mare parte a acestora lucrează deja în spitalele din județ.

Medicul Demeter, inițiatorul proiectului
Evenimentul a avut loc în Sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara și au participat prof. univ. dr. Dorel Săndesc, prorector al UMF Timișoara, prof. univ. dr. Bogdan Timar, decan al Facultății de Me­di­cină, conf. univ. dr. Stela Iurciuc, prodecan, Laurențiu Nistor, pre­șe­dintele Consiliului Județean Hunedoara, Călin Marian, prefectul județului, precum și alți șefi de instituții.
Coordonatorul Secției de la Deva, prof. asociat. dr. Ioan Demeter, a prezentat pe scurt istoricul structurii care sărbătorește
a doua promoție de absolvenți, subliniind spri­jinul consistent oferit din 2016 până
în pre­zent de către Consiliul Județean Hunedoara.

Vechea Secție de Pediatrie va fi sediul Facultății
„Încă de la începutul acestui proiect mi-am manifestat susținerea totală ținând cont de trei motive. Primul este legat de faptul că știu foarte bine că prietenul meu, medicul Dorel Săndesc, poate și are ambiția de a construi proiecte durabile, mai ales dacă este susținut de o echipă de profesioniști. Apoi, personalul medical cu studii supe­ri­oa­re reprezintă un indicator de calitate pentru spitalele din județ, iar medicul Ioan Demeter, de aseme­nea prietenul meu, cunoaște acest aspect foarte bine. Al treilea motiv este convingerea mea că pregătirea continuă a celor care lucrează în sistemul public de sănătate este o ne­ce­sitate, iar Universitatea de Medicină și Far­ma­cie „Victor Babeș” este o garanție a profe­sio­nalismului. Reiterez angajamentul Consiliului Județean Hunedoara de a pune la dispoziție clădirea secției de Pediatrie care va fi trans­formată în sediu al facultății dum­neavoastră. Imediat ce secția de Pediatrie va fi relocată în spațiul nou amenajat, vom în­cepe demer­surile pentru a putea găzdui cursurile univers­i­tare. Felicitări absolvenților și mult succes în carieră!”, a declarat Laurențiu Nistor, preșe­dintele CJ Hunedoara.

O meserie nobilă
„Este o zi fericită, a doua generație de studenți a absolvit facultatea. Sperăm ca ei să nu se oprească aici, să continue studiile, să facă masterate. Încerc o bucurie mare că am reușit să pun pe picioare această facultate, la Deva. Vrem să dezvoltăm proiectul”, a spus dr.Ioan Demeter, coordonatorul Secției din Deva a UMF Timișoara.
„Aveți o meserie nobilă, dar în același timp plină de responsabilități. Oamenii se bazează pe sfaturile și pe grija voastră față de sănătatea lor. Sunt convins că sunteți profesioniști, că veți onora corpul medical devean și hunedorean din care faceți parte și, mai ales, că vă veți pune toată priceperea și dedicarea în slujba sănătății celor care au nevoie de voi. Fiți asistenții medicali pe care voi i-ați dori dacă ați fi pacienți”, le-a spus prefectul Călin Petru Marian absolvenților.
Medicul Dorel Săndesc a spus, foarte frumos că „nimic nu e mai bine, când înaintezi în viață, decât să te întorci acasî. Întoarcerea acasă nu e numai una fizică, ci un proces complex. Este vorba să te întorci cu talanții acolo de unde ai plecat”.

2 comentarii la „A doua generație de studenți de la Facultatea de Asistență Medicală Deva a absolvit

  • E ceva de noaptea mintii.ceva de brambureala ordinii naturale.
    Hai sa facem niște cursuri pe bani ca să ce?

  • da ,dna Ioana dar poate nu stiti ca asistentele cu facultate au salar aproape ca doctorii, restul nici nu mai conteaza

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.