A dispărut un TIR plin cu haine

24 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Carmen Cosman

Comisarii Gărzii Financiare Hunedoara caută un TIR încărcat cu haine second – hand, care a plecat din Germania, cu destinaţia Petroşani. TIR-ul a trecut de vamă, dar la Petroşani nu a ajuns, după cum spune beneficiarul încărcăturii.

Potrivit celor de la Garda Financiară, TIR-ul a intrat în ţară încă din luna decembrie a anului 2010 şi trebuia să ajungă la Petroşani, dar între timp i s-a pierdut urma. A trecut prin Vama Borş, din informaţiile culese până la ora actuală, dar beneficiarul încărcăturii susţine că încă nu a ajuns la destinaţie.

„Facem în aceste zile verificări, pentru a stabili unde a dispărut o achiziţie intracomunitară, încă din luna decembrie. Avem date conform cărora un TIR încărcat cu materiale textile a intrat în ţară şi patronul din Petroşani spune că nu a mai ajuns până aici. Aplicaţia informatică arată că TIR-ul a intrat în ţară, dar patronul încearcă să-i piardă urma. Este posibil ca marfa să nu fi fost trecută în registrele contabile şi atunci, putem vorbi despre o încercare de evaziune fiscală, dar până acum, cercetarea nu s-a încheiat“, afirmă Viorel Coman, şeful Gărzii Financiare din Petroşani.

Anul trecut, alte câteva astfel de transporturi au dispărut, de la vamă până la Petroşani.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Peremiştii deveni şi-au ales o nouã conducere

Peremiştii deveni şi-au ales, ieri, o nouă conducere, după un interimat care a durat mai mult timp. Astfel, consilierul local...

Start la „Cupa Liceelor Big FM”

Opt echipe ale liceelor din Deva participă, de azi până joi, la ediţia 2011 a „Cupei liceelor Big FM” la...

Bulina neagra

Ion Ariton, ministrul Economiei şi Comerţului Pentru că nu a venit cu nimic concret în Valea Jiului, pentru a arăta că vrea...

Închide