A dispărut cu banii încasaţi de la client

Tânărul de 34 de ani, din Hunedoara, agent de vânzări la o firmă de materiale de construcţii, a avut o rătăcire şi şi-a pătat ca­zierul pentru o sumă apropiată de salariul său lunar.
Hunedoreanul a fost angajat ca agent de vânzări în anul 2018, la o firmă care livrează materiale de construcţii, iar printre atribuţiile de serviciu avea obligaţia de a livra marfa şi de a încasa contravaloarea acesteia de la clienţi. În majoritatea cazurilor, clienţii făceau plata mărfurilor prin ordin de plată, CEC sau bilet la ordin. Unul dintre ei prefera numerar, lucru care l-a tentat pe tânăr. La câteva luni de la angajare, Adrian Nicolae T. a livrat către client produse în valoare de peste 4.500 de lei, a încasat banii şi dus a fost. ”După apro­xi­mativ 1 săptămână martorul (…) a recu­pe­rat autoturismul de serviciu marca Renault Clio, utilizat de inculpat, de la tatăl incul­pa­tului. Cu aceeaşi ocazie, mama inculpatului
i-a predat martorului o declaraţie olografă în cuprinsul căreia inculpatul a consemnat că a pierdut suma de 4.635,65 lei şi că se obligă să o restituie prin salariul aferent lunii an­te­rioare şi diferenţa”, se arată în rechizitoriu. Angajatorul l-a concediat şi a depus plângere penală împotriva sa pentru delapidare. Tatăl tânărului a achitat tot prejudiciul însă acest lucru nu l-a scăpat de o condamnare. Ju­de­că­toria Hunedoara l-a condamnat pe agent la o pedeapsă de 1 an de închisoare cu sus­pen­dare şi un termen de încercare de doi ani, so­luţie care nu este definitivă. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare