Actualitate

A dat vina pe COVID

Un șofer prins la volanul unui autoturism pe un bulevard din Deva, băut bine după cum a arătat alcooltestul, a fost de acord să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice, necesare pentru stabilirea exactă a alcoolemiei. Când totul era pregă­tit, bărbatul s-a răzgândit și a refuzat cate­goric să mai coopereze. Trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului și refuz de prelevarea de mostre biologice, șoferul a găsit scuza perfectă.
Bărbatul în vârstă de 49 de ani, din mu­ni­cipiul Deva, a fost prins în urma unui control al polițiștilor de la Rutieră, în ultimele zile ale anului trecut, pe un bulevard din reședința ju­dețului. ”După o ceartă cu soția sa, a pără­sit locuința, plecând să înnopteze la apar­tamentul mamei sale, care este și domiciliul inculpatului. S-a urcat la volanul autotu­ris­mului pe care l-a condus de la locuința sa. Amintindu-și că nu are cheile de la aparta­ment, a virat înspre Piața Gării pentru a în­toarce autoturismul. În acel moment, băr­batul a fost oprit pentru control de un echi­paj de poliție și cu acordul său, a fost testat cu alcooltestul Drager, rezultând valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, recu­nos­când polițiștilor că a consumat băuturi alcoolice în ziua anterioară. Având în vedere rezultatul testării, polițiștii i-au solicitat in­cul­patului să-i însoțească la Spitalul Județean de Urgență Deva, pentru recoltarea de pro­be biologice, acesta fiind de acord. La spital, șoferul a refuzat prelevarea probelor biolo­gice de sânge, motivând că i-a fost teamă de infectarea cu Sars-Cov2, susținând că știe per­soane care au fost infectate cu acest virus ca urmare a prezentării lor prin unități spitalicești și care au decedat”, se arată în dosarul instrumentat de procurorii Parche­tu­lui de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Nu l-au crezut
Explicația șoferului n-a ținut în fața magis­traților, astfel că a fost condamnat. ”Această teamă invocată de către inculpat în apărarea sa, nu poate fi reținută ca un element de­ter­mi­nant în individualizarea pedepsei, având în vedere că recoltarea probelor biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoole­miei se efectuează sub supravegherea per­so­nalului medical calificat, într-o unitate sa­nitară autorizată cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară”, se arată în soluția ju­de­cătorilor. Judecătoria Deva l-a condamnat la 8 luni închisoare cu mânarea aplicării pe­depsei, pentru săvârşireainfracţiuniide re­fu­zul sau sustragerea de la prelevarea de mos­tre biologice. (M. Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura