Actualitate

A dat iama într-o fermă de porci

Mascat cu o cagulă pentru a nu fi identificat, un recidivist din municipiul Petroșani a dat atacul la o fermă de porci de lângă Târgu Jiu. N-a apucat să plece cu godacii pe care pusese ochii, pentru că au apărut angajații fermei și l-au reținut până la sosirea polițiștilor.

Cu cagule pe cap
Recidivistul a fost condamnat pentru tentativă la furt calificat. „{Într-o noapte, bărbatul, purtând o cagulă și fiind însoțit de o persoană neidentificată, a pătruns în interiorul clădirii situată în orașul Bumbești-Jiu, cu scopul însușirii pe nedrept a bunurilor din acel imobil. Din imobilul respectiv inculpatul nu a reușit să sustragă vreun bun, fiind surprins și imobilizat de mai multe persoane și audiate în calitate de martori în dosar. Persoana care l-a surprins în interiorul clă­dirii pe inculpat, a declarat că ur­mă­rea în timp real imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate în exteriorul clădirii aparținând societății administrată de socrul său. Astfel, aces­ta a observat că, în jurul orei 23:30, în fața clădirii a oprit o mașină de culoare în­chisă, din care au coborât două per­soa­ne de sex masculin, care au pătruns în interiorul clădirii, având în mână lan­terne. A observat că persoana care pur­ta o căciulă de culoare închisă pe cap, avea un tatuaj în zona feței și purta o borsetă pe umăr, realizând că aceasta era inculpatul, cunoscut în comunitate ca având preocupări infracționale, a­vând antecedente penale. Inculpatul a fost imobilizat, martorul fiind ajutat de mai multe persoane în acest sens”, se arată în dosar.

Din cauza albinelor
În fața anchetatorilor, recidivistul a spus că a intrat în curtea clădirii apar­ți­nând societății pentru a căuta apă. Pe imaginile surprinse de sistemul de su­pra­veghere se vede cum petroșăneanul se duce în fața cotețului de porci și se uită prin țarc cu ajutorul unei lanterne. ”Intră în primul țarc de porci, uitându-se cu lanterna, apoi acesta se uită în cel de-al doilea coteț de porci. La scurt timp, a­ceastă persoană iese din țarcul porcilor, iar lângă aceasta vine, la scurt timp cealaltă persoană, uitându-se împreună la porcii din țarc, indicându-i cu lanterna. (…) Apărările inculpatului cu privire la motivul pentru care a purtat o cagulă pe parcursul desfășurării faptei vor fi înlă­tu­rate, neputând fi reținute de instanță drept apte să ilustreze o situație de fapt reală. În acest sens, în cursul urmăririi penale inculpatul a declarat că a purtat cagulă pentru a-și ascunde identitatea, întrucât a auzit zgomote din clădire și nu a dorit să fie recunoscut. În cursul ju­de­că­ții, i­nculpatul și-a modificat declarația, susținând că și-a acoperit fața cu o căciulă, tip cagulă, întrucât știa că în zonă se găsesc albine și dorea să se pro­tejeze în acest scop. Ascunderea feței și dorința de a nu fi recunoscut coroborate cu inconsecvența inculpatului în ceea ce privește motivul purtării cagulei sunt de natură să dezvăluie adevărata intenție a inculpatului, respectiv de a săvârși o faptă ilicită, fiind conștient de fapta pe care urma să o săvârșească”, se mai arată în dosar. Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat pe hunedorean la 2 ani și 4 luni închisoare pentru tentativă de furt calificat. (M.Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura