Actualitate

A cucerit vulcanul Pico Orizaba

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească vulcanul Pico de Orizaba (5.636 m), acesta fiind cel mai înalt vulcan din America de Nord şi cel mai înalt munte din Mexic, la capătul unei ascensiuni care a durat şase ore, potrivit unui anunţ făcut de petroşăneanul de 37 de ani, joi, pe pagina sa de socializare.

A durat 9 ore
„Ascensiunea a început de la refugiul Piedra Grande şi a durat în total 9 ore, din care 6 ore până pe vârf. În ziua vârfului am avut noroc de vreme bună, cu vânt de aproximativ 20 km/h şi senin”, a declarat alpinistul din Petroşani.
Ahriţculesei a plecat în expediţia din Mexic pe 9 februarie, iar în perioada de pregătire a ascensiunii a urcat, pentru aclimatizare, pe trei vârfuri de peste 4.000 de m, pentru ca, la final, să ajungă pe vulcanul Pico de Orizaba.
„Durata expediţiei a fost stabilită între 9 şi 17 februarie. În această perioadă am ajuns pe patru vârfuri de peste 4.000 de metri: La Malinche, Sierra Negra, Iztaccihuatl şi Pico de Orizaba, care a fost obiectivul meu principal, fiind cel mai înalt vulcan din America de Nord. Celelalte vârfuri le-am făcut pentru a mă aclimatiza şi pentru a vedea cât mai multe locuri din Mexic”, a precizat alpinistul.
Adrian Ahriţculesei va ajunge în ţară pe 19 februarie.
Anul trecut, pe 25 ianuarie, alpinistul Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 m), situat în Munţii Anzi, la graniţa dintre Argentina şi Chile.
Cucerirea vulcanului Pico de Orizaba face parte dintr-un proiect al alpinistului din Petroşani în care acesta îşi propune să fie primul bărbat român care face circuitul „Seven Vulcanos”, după Crina Coco Popescu, prima femeie din lume care a reuşit această performanţă. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.