A crescut numărul biletelor de tratament pentru pensionari

7 septembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

04 Ilie Toma, casa de pensii 01Natalia Bumbac

De la începutul anului şi până în prezent, la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Hunedoara au fost depuse 7.200 de cereri din partea pensionarilor pentru bilete de tratament. Dintre acestea, 5.200 de cereri au fost depuse la Deva, restul la filiala din Petroşani. Faţă de anul trecut, numărul solicitărilor a crescut uşor, mai exact cu 200 de cereri.
„Până în prezent au fost acordate 4.000 de bilete, în condiţiile în care anul trecut, până în luna septembrie, au fost date 3.000 de bilete. Din acest fapt reiese clar că Ministerul Muncii s-a ţinut de promisiunea de a suplimenta cu 25 la sută biletele pentru persoanele vârstnice care au reală nevoie de un astfel de tratament. Sunt părinţii şi bunicii noştri, de care ar trebui să ne îngrijim cât mai bine şi cărora ar trebui să le dăm posibilitatea să urmeze tratamentele de care au mare nevoie. O noutate este şi faptul că s-a redus numărul de zile dintre alocarea seriilor de bilete de tratament, astfel de la 18 zile, acesta a scăzut la 16 zile”, a afirmat Ilie Toma (foto), directorul CJP Hunedoara.
Un bilet se poate obţine prin depunerea cererii tip la CJP Hunedoara, însoţită de un cupon de pensie şi o copie a cărţii de identitate. Dacă solicitanţilor li se repartizează un bilet de tratament, titularul trebuie să depună şi o recomandare de la medicul specialist. Criteriile în baza cărora pensionarii pot beneficia de aceste bilete de tratament sunt mai multe, printre care tipul pensiei, cuantumul ei, sau dacă au mai beneficiat de asemenea bilete în ultimii doi ani. Printre destinaţiile preferate de hunedoreni se numără staţiunile de pe litoralul românesc, urmate de Băile Felix, Călimăneşti, Căciulata, dar şi staţiunea de la noi din judeţ – Geoagiu Băi.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pensionari din Hunedoara, pe Transfăgărăşan

În urmă cu câteva zile, Liga Pensionarilor din municipiul Hunedoara a organizat o excursie de două zile pe traseele Transalpina...

Lider scontat

Echipa Nuova Mama Mia Becicherecu Mic s-a instalat în fruntea clasamentului Ligii a III-a, seria a IV-a, după ce a...

La Vulcan, continuă modernizarea infrastructurii stradale

Printr-un proiect în valoare de trei milioane lei, administraţia municipiului Vulcan urmăreşte să modernizeze infrastructura cartierului Cocoşvar şi cea din...

Închide