ActualitateFlash

A căzut direct în topor

Livia Botici

Un bărbat din Vulcan a fost victima unui accident stupid, care s-a petrecut, din neatenţie, în zona Vârfului Drăgoiu, din Munţii Vâlcan. Sâmbătă după-amiază, acesta s-a împiedicat şi a căzut pe spate, direct în lama unui topor.

Fiul a sunat la 112
Pentru a avea cu ce se încălzi la iarnă, doi bărbaţi, din Vulcan, tată şi fiu, au plecat sâmbătă, încă de dimineaţă, la tăiat de lemne în zona Vârfului Drăgoiu. În jurul orei 16, după o întreagă zi de muncă, cei doi au hotărât că un moment de pauză nu le-ar strica, motiv pentru care au lăsat topoarele pe pământ şi au vrut să se odihnească. Într-un moment de neatenţie, tatăl, în vârstă de 52 de ani, s-a împiedicat de un lemn şi a căzut cu spatele exact în tăişul toporului său, pe care, din greşeală îl lăsase cu lama în sus. Văzând cele petrecute, şi din cauză că zona lombară a părintelui său sângera foarte abundent, fiul a sunat la numărul de urgenţă 112, pentru a cere ajutoare. 

O zonă greu accesibilă
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, în momentul apelului telefonic, fiul persoanei rănite a descris locul în care se aflau şi i-a atenţionat pe jandarmii montani de faptul că zona în care se află este greu accesibilă. Imediat, spre locul indicat de bărbat, au pornit două echipaje ale jandarmilor montani, cu un autovehicul de teren şi un ATV, dar şi însoţiţi de un echipaj de la Ambulanţă. Abia după două ore, salvatorii au reuşit să-l găsească pe rănit, care cobora încet, ajutat de fiul său, de pe munte. „Rana nu a fost atât de gravă, precum ne-a alertat fiul bărbatului accidentat. Echipajul medical l-a preluat şi l-a transportat pe rănit, la spitalul din Vulcan, pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura