A băgat-o pe prietenă la înaintare

Un șofer din Hațeg, care a produs un ac­ci­dent rutier cu victime, a încercat să scape de răspundere și și-a convins prietena să ia vina asupra ei. Individul fusese condamnat pentru droguri și ar fi vrut să se reabiliteze, dar o nouă condamnare i-ar fi dat planul peste cap.
Investigațiile polițiștilor criminaliști a de­montat întreg planul pus la cale de șoferul vi­no­vat și alți doi complici, printre ei și femeia dis­pusă să ia vina asupra ei. Conform an­che­tatorilor, șoferul vinovat are 33 de ani și este din Hațeg, iar accidentul l-a produs pe DN7. Cu el în mașină se afla prietena sa dar și un amic, iar din cauza vitezei,în intersecția se­ma­forizată de la Sântuhalm, a lovit un auto­tu­rism care staționa la culoarea roșie a sema­forului. În urma impactului, o pasageră din autoturismul oprit la semafor a fost rănită. După accident, cei trei și-au împins într-o parcare mașina și au fugit de la locul accidentului. După circa o oră, femeia și amicul șoferului au revenit la fața locului și le-au spus polițiștilor că doar ei erau în mașină iar la volan era tânăra.

Proba genetică l-a incriminat
„În procesul verbal de cercetare a locului faptei s-a reținut că, la sosirea organelor de poliție la locul producerii accidentului, auto­tu­ris­mul VW Passat, înmatriculat în Spania, fusese mutat. (…) Totodată, s-a reținut că în interiorul autoturismului menționat, pe bancheta din dreapta față, a fost găsită o poșetă din material textil, iar în interiorul acesteia cartea de identitate a inculpatei. Cu ocazia audierii în calitate de suspect, a de­clarat că recunoaște și regretă infracțiunile pentru care este învinuită, solicită încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției și este de acord să o despăgubească pe per­soana vătămată, aspecte care constituie un ajutor dat persoanei care a condus auto­tu­rismul la data producerii accidentului rutier – inculpatul C.C în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor în cauza penală”, se arată în dosar. Anchetatorii au pus cap la cap toate probele adunate și în urma cercetărilor au stabilit adevăratul vinovat. ”Concluziile ra­poartelor de expertiză genetică îl plasează pe inculpat în autoturismul VW Passat, pe unul din locurile din față al acestuia, la mo­mentul producerii accidentului și declanșării airbag-urilor. (…)Punerea în executare a mă­surilor de supraveghere tehnică privind in­ter­ceptarea și înregistrarea convorbirilor te­lefonice sau a oricărui tip de comunicare, co­lectarea și înregistrarea comunicărilor efec­tuate prin telefon, precum și localizarea acestor comunicări, efectuate înspre/dins­pre posturile telefonice utilizate de inculpații D.E. și C.I., fostul concubin al acesteia, rezultă că autoturismul menționat a fost condus în momentul producerii accidentului de in­culpatul C.C., iar nu de inculpata D.E.”, se mai arată în dosar. Cei trei au fost judecați și con­damnați la Judecătoria Deva pentru mai multe infracțiuni. Șoferul vinovat de produ­ce­rea accidentului a primit 2 ani închisoare pen­tru părăsirea locului accidentului ori mo­dificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Instanța anulat liberarea condiționată din dosarul de droguri, astfel că bărbatul va sta după gratii 4 ani. Tânăra de 25 de ani, din Hațeg, dispusă să-l ajute în demersul infrac­țio­nal, a fost condamnată la 1 an și 6 luni în­chi­soare și 1 an și 2 luni închisoare pentru să­vâr­șirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, iar după contopire a rezultat o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare. Nici amicul șo­ferului n-a scăpat, Judecătoria Deva con­dam­­nându-l la 1 an și 9 luni închisoare cu sus­pen­dare. Cei trei condamnați pot face apel la soluția dictată de instanța de fond. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.