A 12-a brãţarã dacicã, adusã în ţarã

20 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Adriana Năstase

Cea de-a 12-a brăţară dacică din aur, recuperată de statul român, a fost adusă, vineri, în ţară şi va fi transportată la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, de Poliţia de patrimoniu, a declarat Mircea Angelescu, directorul Direcţiei Patrimoniu din Ministerul Culturii.

Expertiza, făcută în Germania
Brăţara, în formă de spirală, cântăreşte 887 de grame şi a fost răscumpărată contra sumei de 68.994 de euro. Piesa provine din tezaurul dacic furat în mai 2001, de o echipă de braconaj arheologic din judeţul Hunedoara, din situl Sarmizegetusa Regia. Expertiza acestei brăţări a fost realizată în Germania, de specialişti din cadrul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN). Aceasta se va alătura celorlalte 11 brăţări dacice din aur, recuperate deja de statul român şi care în prezent, se află în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie al României.
Directorul instituţiei, Crişan Muşeţeanu, a declarat că brăţara, precum şi detaliile recuperării ei vor fi prezentate într-o conferinţă de presă, la MNIR, săptămâna aceasta. Ulterior, ea va fi expusă pentru public, în tezaurul muzeului. Cea de-a 12-a brăţară recuperată, care a fost descoperită la un cetăţean din SUA, provine de la persoanele care au fost trimise în judecată în 2005, au precizat surse judiciare.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Cinematograful n-a murit…

...caută doar alte forme de existenţă. Cum vă spuneam, nu am putut participa la deschiderea proiectului „Dracula Nights at Corvinilor...

Morţi şi răniţi în incendii

De la începutul anului şi până în prezent, pompierii hunedoreni au intervenit în peste 2.600 de situaţii de urgenţă. Cele...

Românii, tot mai săraci

Banca Mondială estimează că românii vor fi mai săraci cu 7,4 la sută în 2009, faţă de 2008. Cei mai...

Închide