Comunitate

Lucrările de extindere şi modernizare a Spitalului din Deva se încheie în primăvară

04-calin-lazaOana Mihnea

Lucrările ample de extindere şi modernizare care se execută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva vor fi finalizate la sfârşitul lunii martie. Noua clădire aflată în construcţie va avea şapte nivele, iar majoritatea secţiilor, incluzând Pediatria, UPU şi ATI vor funcţiona într-un spaţiu amenajat la cele mai înalte standarde.

Costurile necesare pentru realizarea acestei investiţii ajung la 20 milioane de lei, bani care sunt alocaţi de Ministerul Sănătăţii. De cealaltă parte, costurile necesare pentru tratarea numărului mare de pacienţi care ajung cu diferite probleme la spital sunt foarte mari. De aceea, conducerea se pregăteşte să facă o nouă solicitare financiară către Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află, pentru a putea rezolva toate cazurile.
„Anul trecut am primit cinci milioane şi jumătate de lei de la Consiliul Judeţean, însă costurile totale s-au ridicat la aproximativ opt milioane de lei, diferenţa de trei milioane acoperind-o din venituri proprii. Acum vom solicita aceeaşi sumă, fiind vorba despre minimul necesar ca să putem să ne ocupăm de toţi bolnavii. Problema vine de la faptul că nu sunt decontate o mare parte din servicii de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Spre exemplu, din totalul celor aproximativ 23.000 de pacienţi pe spitalizare continuă din anul 2015, doar pentru 19.500 ne-au fost decontate costurile. Pe spitalizare de zi am avut în total 18.250 cazuri, din care doar 17.000 au fost decontate“, a declarat Călin Laza (foto), managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura