ComunitateFlash

Castelul Corvinilor, vizitat de aproape 300.000 de turişti

04 castelOana Mihnea

Anul 2015 a fost unul foarte bogat din punct de vedere al numărului mare de turişti care au trecut pragul Castelului Corvinilor. Emblema istorică a judeţului nostru a atras nu mai puţin de 290.000 de vizitatori şi se preconizează că în acest an numărul lor va creşte simţitor.

Potrivit informaţiilor furnizate de Costin Tinca, directorul castelului, valoarea încasărilor din vânzarea de bilete a ajuns la cinci milioane de lei, bani care vor întregi bugetul Primăriei municipiului Hunedoara. Anul acesta, se pregătesc câteva proiecte majore pentru o şi mai bună evidenţiere şi recunoaştere a Castelului Huniazilor.
„Anul acesta va fi reabilitată fosta clădire numită Casa Administratorului, care va deveni Muzeul Casa Breslelor. Valoarea totală a proiectului este de 980.000 de euro, bani din fonduri norvegiene, gestionate de Ministerul Culturii. Construcţia va fi modernizată, vor fi amenajate spaţii expoziţionale, birouri pentru digitalizarea materialelor cu valoare istorică sau arheologică. Lucrările vor începe chiar de săptămâna viitoare şi vor fi gata până în vară. Mai mult decât atât, intenţionăm să atragem fonduri europene pentru restaurarea castelului în întregime şi a zonei înconjurătoare, prin repunerea în funcţiune a anumitor spaţii, amenajarea aleilor etc. Aici ar fi nevoie de aproximativ 10 milioane de euro, deja proiectul tehnic a trecut prin Consiliul local şi sperăm în cel mai scurt timp să obţinem finanţarea“, a declarat Costin Tinca, directorul Castelului Corvinilor.

One thought on “Castelul Corvinilor, vizitat de aproape 300.000 de turişti

  • Daca sau incasat cinci milioane de lei din incasari ,de ce nu se cumpara o suta de apartamente si daruite la tineri si la cei saraci ?

    Sfantul Dreptatii !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura