Comunitate

Blocul J din Deva, reabilitat termic la cele mai înalte standarde

04 bloc JOana Mihnea

În anul care tocmai s-a încheiat, mai multe zone din municipiul Deva au intrat în proces de reabilitare, prin intermediul unor proiecte cu finanţare europeană. În total au fost şase investiţii, între care se numără şi proiectul pentru creşterea eficienţei energetice a Blocului J de pe Bulevardul Iuliu Maniu. Acum, la finalul lucrării,  blocul izolat termic a dobândit o altă înfăţişare şi se distinge cu uşurinţă faţă de celelalte din municipiu.

Lucrările la blocul J au început în vara anului trecut şi s-au încheiat la termen, aşa cum era prevăzut în contractul de finanţare. Valoare totală a investiţiei este de 1.722.412,10 lei. Constructorul este foarte mulţumit de lucrarea făcută şi spune că a folosit cele mai bune materiale. Nu degeaba, cea mai mare parte a cetăţenilor, în urma unui sondaj efectuat, sunt de părere că este cel mai frumos bloc din municipiu. „Acesta a fost anvelopat pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp, au fost alese cele mai potrivite culori pentru a-i da aspect plăcut din punct de vedere cromatic şi am folosit polistiren de cea mai bună calitate, EPS 100, este cel mai rezistent. Am terminat lucrarea la termenul stabilit, fără nici o problemă“, a declarat Ovidiu Draia, managerul companiei care a executat lucrarea.
Conform situaţiei decontărilor făcute de primărie pentru aceste proiecte, în cazul blocului J apare un stadiu de execuţie de doar 85 la sută, la finalul anului trecut. Asta, în condiţiile în care constructorul spune că a primit doar 60 la sută din bani. Radu Dragomir, consilier în cadrul Primăriei Deva, a explicat faptul că, la momentul constatărilor făcute în teren, stadiul efectiv al lucrării executate era de 85 la sută. Însă, constructorul a trimis administraţiei locale documentele aferente unui stadiu de execuţie de doar 60 la sută, motiv pentru care decontările s-au făcut doar pentru acest procent din urmă. Urmează ca atunci când executantul lucrării va avea documentele complete depuse la primărie, să primească şi restul banilor.

One thought on “Blocul J din Deva, reabilitat termic la cele mai înalte standarde

  • LA DEVA IN HALA AGRO si in afara ei zilnic pandesc cativa suti ,,diversi vanzatori care ofara tigari telefoane sau altele. SUB ochii VIGILENTI AI POLITIEI LOCALE SAU MUNICIPALE > AM REMARCAT IN CATEVA ZILE BOCETUL UNOR FEMEI ,FIINDULE FURATE DIN POSETA BUNURI, PRINDE HOTUL SCOATEI OCHII1

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura