Gura lumii

Gura lumii 06.12.2011

Se ştie că sportivii nu sunt cei mai culţi dintre pământeni, întrucât timpul care se alocă de către oamenii obişnuiţi şcolii ori studiului este sacrificat de sportivi pe altarul performanţei. Din acest motiv, cazuri ca al fostului fotbalist de la Steaua, Claudiu Răducanu, a cărui lipsă de cultură a devenit celebră, după ce a afirmat că locuieşte într-un „blocnotes”, pot fi întâlnite zilnic fiind diverse forme de manifestare la orice club sau echipă din România. Cunoscând această tristă realitate, mulţi antrenori de calitate îşi asumă şi rolul de educatori ai sportivilor cu care lucrează şi caută să-i determine pe aceştia să devină prieteni şi cu cartea ori  şcoala. Există însă şi antrenori care, în loc să fie şi dascăli ai sportivilor sau măcar să mascheze aceste carenţe, râd pe la spate sau îi critică în mod public pe cei cu astfel de deficienţe. Exemplu concret, dar negativ, în acest sens, este cel al unui tehnician de la o formaţie cu tradiţie din judeţ. Acesta  s-a plâns recent că unii dintre fotbaliştii săi nu ştiu nici măcar dimensiunile terenului ori a mingii de joc şi nu sunt motivaţi de istoria clubului la care joacă, pentru că nu o cunosc. Remarca se întoarce ca un bumerang împotriva tehnicianului, întrucât vina pentru aceste carenţe culturale îi aparţine şi lui şi celorlalţi antrenori care i-au pregătit înaintea sa pe respectivii jucători. Aşa că… ar fi cazul să nu mai râdă ciob de oală spartă.

Un club la care întreg turul campionatului, jucătorii s-au plâns că nu sunt plătiţi şi că joacă fotbal pe… burta goală, a realizat „pacea financiară”, la câteva zile după intrarea în vacanţă. Componenţilor lotului le-au fost achitate salariile şi primele restante, iar ca bonus, jucătorii au fost trataţi cu o invitaţie la o pizzerie din oraş. Chiar în aceste condiţii de umanitate şi bun simţ la ceas de criză financiară, au fost însă unii jucători care şi-au declarat nemulţumirea sus şi tare, oricui a stat să-i asculte. Nemulţumiţii s-au plâns că achitarea restanţelor s-a făcut numai parţial şi că împărţirea banilor a fost efectuată pe ochii frumoşi şi pe criterii numai de cei din conducere ştiute, însă oricum, lipsite de obiectivitate.
În replică, grupul celor fără reclamaţii la capitolul financiar susţine că de fapt, cei doi-trei care împroaşcă cu noroi au fost „judecaţi” şi răsplătiţi, ţinându-se cont şi de unele „păcate” ascunse. Cică jucătorii în cauză erau suspectaţi, iar doi chiar şi dovediţi, că ar fi trântit unele meciuri. În această situaţie, şefii şi-au permis să-i faulteze financiar, întrucât fotbaliştilor le este frică să reclame clubul la federaţie, pentru că riscă să fie etichetaţi  drept blatişti trădători.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura