Sport

FOTBAL Liga a III-a. Învinși de…arbitri!

Am asistat, ca și cei circa 600 de spectatori, la partida de fotbal din Liga a III-a, disputată vineri seara la Deva și în care formația locală a primit replica celor de la ACSO Filiași. A fost ultima întâlnire oficială din sezon (fără barajul de promovare) a echipei locale în fața propriilor suporteri, o partidă derby, cunoscând faptul că oaspeții aveau nevoie de o victorie pentru a și con­so­lida poziția și pentru a se asigura de o participare la barajul de promovare.

Cine sunt cei din brigadă
Am văzut însă cum o brigadă de ar­bitri a rezolvat…din fluier și din fanion, tot ceea ce au dorit jucătorii de la ACSO Filiași. Cu largul concurs al brigăzii de arbitri, ACSO Filiași a câștigat partida cu scorul final de 2-1. La cât de slab au jucat devenii în prima repriză, nici nu era nevoie de această intervenție a ar­bi­tri­lor. Însă, rezultatul a fost influențat ca­te­goric de gravele greșeli pe care le-a co­mis brigada de arbitri din Sibiu, formată din Cristian Antonio Pascu, Adrian Răzvan Drăgan și Costel Adrian Prodan.
Oaspeții au început mai bine jocul și au deschis scorul repede, în minutul 6, prin Stăiculescu, și l-au majorat, în mi­nutul 20, prin Rogoveanu, oferind o surpriză neplăcută spectatorilor din tribune. La acest scor, însă, brigada de arbitri și-a intrat în rol și a fost mereu contra jucătorilor deveni. Centralul a acordat în total 10 cartonașe galbene echipei gazdă. De asemenea, a avut decizii dubioase, cel puțin trei lovituri de pedeapsă (vizibile și din avion) nea­cor­date pentru CSM Deva, care a redus totuși din handicap, în minutul 62, prin Dănăilă. Pe finalul partidei, centralul a privit în gol faptul că unul dintre jucătorii deveni a fost faultat în careul advers, neacordând penalty.

Cu lecția bine învățată
Nici observatorul pentru arbitri nu a fost foarte hotărât să scrie în caietul său despre faptele brigăzii. La finalul partidei, Ștefan Nanu, antrenorul principal de la CSM Deva, și-a felicitat elevii pentru prestația avută, chiar dacă s-a jucat 11 contra 14, făcând și trimiteri către maniera de arbitraj, însă gândurile sale sunt îndreptate spre semifinalele barajului de promovare. „Am început mai slab, iar acest lucru nu mi-l explic. Brigada de arbitri a fost, însă, esențială, în stabilirea rezultatului. Centralul nu ne-a acordat cel puțin trei penalty-uri clare, iar asistenții erau cu steagul sus, pentru faulturi, chiar îna­inte ca jucătorii mei să ajungă la minge. E greu să joci așa și se pare că brigada a venit la Deva cu lecția bine făcută. Nu am ce să le re­pro­șez jucătorilor mei la acest meci, în con­dițiile date. Ne gândim la baraj și îmi do­resc să avem aceeași atitudine în teren, cum avut și în acest joc cu cei de la ACSO Filiași, chiar dacă adversarii au fost mai numeroși”, a declarat Ștefan Nanu.
În ultima etapă din play-off, la finalul acestei săptămâni, CSM Deva va juca, în deplasare, la Gilortul Târgu Cărbunești. Apoi, în jurul datei de 25 mai, va fi turul din semifinalele bara­jului de promovare în Liga 2, în depla­sare, cel mai probabil la Șoimii Lipova, pentru ca returul să se joace la Deva, în ultimul weekend din această lună.

Iată rezultatele etapei 8 din play-out:

Meciurile Etapei 8

  • ACS Progresul Ezeriş – AFC Voinţa Lupac  2-5
  • CSM Jiul Petroşani – CS Armata Aurul Brad  6-0
  • ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu CSO Retezatul Hațeg  2-1

 Clasamentul în play-out seria  a VII-a

  1. AFC Voinţa Lupac              8       5       0       3       22-12 10     42  puncte
  2. CSM Jiul Petroşani            8       3       1       4       13-8  5       38
  3. Retezatul Hațeg                  8       5       0       3       15-10 5       28
  4. Viitorul Panduri Tg. Jiu    8       5       0       3       15-11 4       26
  5. Armata Aurul Brad            8       3       1       4       7-16  -9      24
  6. Progresul Ezeriş                 8       1       2       5       9-24  -15    15

Conform regulamentului, retrogradează din ligă ultimele două clasate din fiecare serie. (N. Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura