ActualitatePolitica si administratie

Pentru dezvoltarea județului

Adriana Năstase

Ieri, 23 februarie 2023, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Alin Țambă, și administratorul public, Costel Avram, s-au aflat la București unde au participat la o serie de întâlniri care au ca scop clarificarea unor aspecte referitoare la implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă în județul Hunedoara.

 

Muzeu nou

Astfel, ieri dimineață, reprezentanții Con­si­liului Județean Hunedoara s-au întâlnit cu Valeria Oana Zaharia, manager interimar al Institutului Național al Patrimoniului, pentru a definitiva documentele necesare imple­men­tării proiectului care vizează înființarea Muzeului Civilizației Dacice din Orăștie. INP este, în acest caz, proiectant și suprave­ghe­tor al executării lucrărilor. Proiectul este rea­li­zat de Consiliul Județean Hunedoara în par­te­neriat cu Primăria municipiului Orăștie și este finanțat în cadrul POR 2014-2020, in­vestiția totală depășind suma de 6 milioane euro.
Următoarea deplasarea a fost la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Ad­mi­nis­trației. Aici, discuțiile purtate cu secretarul de stat Alexandru Stoica au lămurit câteva aspecte legate de implementarea pro­iec­telor fi­nanțate în județul Hunedoara prin Pro­gra­mul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Ulterior, vicepreședintele CJ Hunedoara, Alin Țambă, a mai participat la încă o în­tâlnire, de această dată cu responsabili din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pe tema finanțărilor obținute prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura