Actualitate

Patru medii de 10 la Bacalaureat

Adriana Năstase

Patru azbsolvenţi de liceu din judeţ au reuşit să obţină 10 pe linie la examenul Maturităţii. Ieri au fost afişate rezultatele la Bacalaureat 2021, înainte de contestaţii.

Un pic mai bine ca anul trecut
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) este de 64,61 la sută (59,34 la sută în sesiunea iunie-iulie 2020). Pen­tru promoţia curentă, rata de promovare este 72,13 la sută (70,70 la sută – sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoţiile anterioare – 21,27 la sută (19,61 la sută – sesiunea iunie-iulie 2020). La nivel naţional, rata de promovare este de 67,8 la sută, faţă de 62,9 la sută, înregistrată în sesiunea iunie-iulie 2020.
În judeţ au promovat Bacalaureatul 1.581 de candidaţi, dintr-un total de 2.447 de candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 1.504 provin din promoţia curentă, iar 77 din promoţiile anterioare. Patru can­didaţi au obţinut media 10 (faţă de 9 candidaţi în prima sesiune a anului trecut). Doi dintre aceştia au susţinut examenul la Colegiul Naţional Peda­go­gic „Regina Maria” Deva, unul provine de la Cole­giul Naţional „Decebal” Deva şi unul este ab­sol­vent al Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara. Pe discipline de examen, situaţia candidaţilor cu note de 10 este următoarea: 39 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura ro­mână, un candidat a obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura maternă, 33 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 17 / Istorie – 16), 52 au obţinut nota 10 la proba la ale­gere a profilului şi a specializării. Contestaţiile au putut fi depuse până ieri la ora 18. În această si­tua­ţie, candidaţii completează, semnează şi de­pun/transmit prin mijloace electronice şi o de­cla­raţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a so­lu­ţio­nării contestaţiei poate modifica, după caz, nota ini­ţială, prin creştere sau descreştere. Pentru can­didaţii ­minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Re­zul­tatele înregistrate după soluţionarea contes­ta­ţi­i­lor vor fi anunţate vineri, 9 iulie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura