Actualitate

Escroci-hoţi lăsaţi în libertate, după ce au fost iertaţi de păgubit

03-euro-sNatalia Bumbac

După ce poliţiştii au „alergat” patru luni de zile pentru a prinde un escroc, atunci când l-au prins, nu au mai avut ce să-i facă. Asta, pentru că prezumtivul infractor a fost iertat de către victimă, un hunedorean de 80 de ani, care, după ce s-a văzut cu prejudiciul recuperat, şi-a retras plângerea.
Bărbatul de 37 de ani, din Râmnicu Vâlcea, prins de oamenii legii, era acuzat de înşelăciune şi furt. În 17 mai, acesta, împreună cu un alt bărbat, l-au abordat pe stradă pe pensionarul de 80 de ani, propunându-i spre vânzare inele bărbăteşti din aur. Unul dintre bărbaţi s-a recomandat ca fiind cetăţean belgian, iar celălalt ca angajat al primăriei. Pentru a trezi compasiunea victimei, „belgianul” i-a spus bătrânului că a fost „trădat în dragoste” de o tânără hunedoreancă şi a rămas fără banii necesari repatrierii. Pensionarul i-a invitat la el în casă pentru a le da banii pe inele, preţurile pretinse de escroci fiind de aproximativ 100 de euro pe bucată. Profitând de un moment de neatenţie al bătrânului şi după ce au văzut unde îşi păstrează banii, escrocii i-au furat toate economiile, în valoare de 1.700 de euro, părăsind apartamentul.
Potrivit subcomisarului Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, bărbatul de 37 de ani, reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Arestare Preventivă, a fost eliberat, deoarece victima şi-a retras plângerea, fiindu-i returnat integral prejudiciul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura