Sport

Fotbalul, în febra pregãtirilor

Ciprian Marinuţ

Cu excepţia Jiului, club la care există riscul să se tragă cortina, celelalte echipe hunedorene de fotbal se află în plin proces de pregătire pentru începerea returului, programat la finalul lunii.
Fuga de retrogradare
Mureşul Deva şi Minerul Lupeni, cele două echipe hunedorene din eşalonul secund, aflate pe locuri retrogradabile (15 şi 16), caută soluţii, pentru a evada din zona periculoasă a clasamentului. Gică Barbu, antrenorul devenilor, crede că latura fizică a pregătirii îi poate salva pe elevii săi în retur, iar Mureşul va încheia, azi, stagiul de pregătire centralizată de la Sinaia. „Am avut condiţii optime, pentru ca echipa să-şi poată încărca bateriile, din punct de vedere fizic, pentru un an întreg. Săptămâna următoare avem primele meciuri de verificare, miercuri, cu Voinţa Sibiu în deplasare şi sâmbătă, cu Jiul, acasă”, a spus Gheorghe Ţurlea, directorul sportiv al CS Mureşul Deva. Într-o situaţie un pic mai gravă, Minerul Lupeni a încercat să puncteze şi la pregătire fizică, şi la transferuri, şi în amicale. După un cantonament „spartan” la baza proprie, Minerul s-a mişcat şi pe piaţa transferurilor şi e aproape de a semna cu fostul portar al echipei Jiul, Dumitru Hotoboc (30 de ani), care a fost declarat liber de contract. În plus, trupa lui Petre Gigiu a disputat deja cinci amicale şi are programat, sâmbătă, un alt meci de verificare cu CSM Rm. Vâlcea, însă e posibil să nu se joace, din cauza terenurilor îngheţate.
Speranţe şi supravieţuire
CFR Simeria şi Retezatul Haţeg, cele două echipe hunedorene din Liga a III-a, au situaţii şi obiective radical opuse. Trupa feroviară, clasată pe locul trei la finalul turului, are gânduri mari în retur, în calcul fiind chiar promovarea. „Am fost în cantonament la Tărlungeni, lângă Braşov, şi am efectuat o pregătire serioasă, chiar dacă temperaturile erau de minus 23-25 de grade. Vom juca, mâine, acasă, un prim amical, după cantonament, cu CS Beiuş”, a spus antrenorul Mirel Biriş. Retezatul Haţeg, aflată pe ultimele locuri, a dat lovitura, prin aducerea pe banca tehnică a antrenorului Titi Alexoi şi speră să se salveze. „Îmi era dor de fotbal şi am acceptat propunerea Retezatului, chiar dacă evitarea retrogradării e aproape imposibilă. Acum, suntem în cantonament la Geoagiu până luni şi vom disputa un amical miercuri cu Minaur Zlatna. Problema e că 11 dintre cei 20 de jucători din lot au dificultăţi cu actele de transfer”, a spus Titi Alexoi.
Şi FC Hunedoara, lidera Ligii a IV-a, e în cantonament la Cinciş până luni şi va disputa următorul amical miercuri, cu CFR Simeria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura