77 de telefoane mobile găsite în penitenciar

Cristina Ghenea

De-a lungul anului trecut, angajaţii Penitenciarului Bîrcea Mare au constatat o uşoară creştere a evenimentelor negative înregistrate în rândul deţinuţilor, însă nici unul dintre aceste incidente nu a avut o gravitate majoră.
Potrivit Nicoletei Danciu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, în urma unor percheziţii efectuate pe tot parcursul anului 2011, asupra  deţinuţilor  au fost descoperite 77 de telefoane mobile şi 13 cartele SIM. De asemenea, puşcăriaşii au iscat 10 altercaţii, au fost implicaţi în 13 agresiuni, iar paznicii au mai constatat şi nouă autorăniri, provocate prin  tăieturi pe antebraţe sau prin înghiţirea unor obiecte metalice. „Pe lângă toate acestea, s-a mai înregistrat şi o tentativă de escaladare a unei clădiri, o evadare prin părăsirea punctului de lucru şi două ultraje. În ce priveşte infracţiunile pentru care oamenii au ajuns în penitenciar, predomină cele care aduc atingere patrimoniului – 672, cele contra persoanei – 215, dar au mai fost comise şi alte 130 de alte tipuri de infracţiuni”, a declarat inspectorul  principal de penitenciare, Nicoleta Danciu.
La sfârşitul anului trecut, în Penitenciarul Bârcea Mare se aflau 1.017 persoane private de libertate, dintre care 143 în regim deschis, 866 în regim semideschis, iar opt persoane erau neincluse. Penitenciarul are sectorul de deţinere structurat în şase secţii, cu o capacitate totală de 1.090 locuri de cazare.

One thought on “77 de telefoane mobile găsite în penitenciar

 • 20 ianuarie 2012 la 11:28
  Legătură permanentă

  Reprezentantii penitenciarului au uitat sa va informeze despre colegul arestat si condamnat pentru fapte de coruptie.
  Normal, este nepotul fostului director Bota si finul actualei purtatoarei de cuvant.

  P.S. E si cumnatul lui Paul Bota, care era imputernicit director adjunct in timp ce el era depus in penitenciarul Barcea pentru executarea pedepsei.

  Daca nu credeti, intrebati pe oricine lucreaza in penitenciar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.