Publicitate

7 curiozități istorice despre pariurile sportive

În zile noastre viața fără pariuri sportive este de neimaginat pentru mulți. Evoluția tehnologiei și accesibilizarea jocului, fac greu de imaginat felul în care primii jucători pariau pe un sportiv sau pe o întrecere sportivă. Tocmai de aceea, în cazul în care te întrebi când și cum au apărut aceste pariuri sportive, îți oferim mai jos 7 curiozități istorice despre aceste tipuri de jocuri.

Fără ligi și cupe la fotbal, întreceri de Formula 1 sau Grand Slamuri, oare pe ce pariau și ce îi antrena la joc pe primii pariori?

 

Iată 7 curiozități istorice despre pariurile sportive:

 

  1. Pariurile sportive își au originea în Grecia Antică

În acele vremuri pariorii pariau pe participanții la întrecerile sportive de la Jocurile Olimpice. Se paria pe un câștigător, care de cele mai multe ori era sportivul favorit. Cei care preferau acest gen de jocuri erau cei înstăriți, iar jocul era considerat o formă de distracție, fără prea mari pretenții de câștiguri financiare.

 

  1. Romanii au importat acest gen de jocuri de la greci

După cucerirea Greciei, de către Imperiul Roman, acest gen de jocuri au fost importate și de romani. Ele și-au atins apogeul la faimoasele curs de care și lupte cu gladiatori, organizate la Colosseum. Pariurile reprezentau, ca și la greci, o formă de socializare și distracție pentru cei bogați, dar nu numai pentru ei.

 

  1. Pariurile au fost celebre și în Evul Mediu

În acele vremuri se paria pe turniruri sau întreceri de tir cu arcul. Prin intermediul lor pariori se bucurau din plin de aceste sporturi, dar își și exprimau preferința și susținerea pentru anumiți participanți sau concurenți.

 

  1. Pariurile favorite din secolul XVII sunt cursele de cai

În cazul în care te întrebi de când datează primele pariuri pentru întrecerile de cai, se pare că secolul XVII este începutul. De atunci se pare că s-au deschis și primele locuri destinate pariurilor. Existau întreceri celebre, la care participa toată lumea bună și unde se puneau multe pariuri pătimașe.

 

  1. Prin 1930 au apărut în America primele rubrici dedicate în ziare pariurilor sportive

Coloniștii englezi au fost cei care au dus aceste jocuri în America și cum tot ce era nou și la modă trebuia să apară și în ziar, de prin anii 30 pariurile sportive au început să beneficieze de rubrici dedicate.

 

  1. La sfârșitul secolului XIX au apărut primele legi care reglementează pariurile sportive

Țările din lumea nouă, precum SUA, Canada sau Noua Zeelandă au văzut primele oportunitate de a obține venituri la buget din taxe pentru acest domeniu. Așa că aici au apărut primele legi care reglementează acest domeniu.

  1. Prin 1990 au apărut primele cazinouri online și platforme de genul sportsbooks

Dezvoltarea și accesibilizarea internetului a deschis o nouă eră pentru multe domenii, printre care și cel al pariurilor sportive. El a oferit tot mai multor jucători posibilitatea de a vedea cote și de a juca online.

 

Un rol important în evoluția acestui domeniu revine și companiei care deține brandul Betfair. Cu această platformă jocul a câștigat o nouă opțiune, aceea de betting exchange, un fel de piață liberă a pariurilor.

 

Pariurile sportive implică riscuri și se adresează exclusiv celor care au vârsta de peste 18 ani! Recomandăm un joc responsabil.

 

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.